Dorința de a dărui

549.01Întrebare: Există o expresie : „dorința de a da”. Care este rădăcina, atributul și dezvoltarea sa?

Răspuns: Dorința când vreau să dau este dorința de a dărui. Nu există altceva decât dorința de a dărui (Creatorul) și dorința de a primi (ființa creată).

Faptul că vedem obiecte concrete în jurul nostru este o iluzie și toate acestea de fapt nu există. Inițial, a existat o singură dorință, Creatorul, dorința de a dărui, care a creat ulterior dorința de a primi. Aceste două dorințe există ca fiind una opusă celeilalte.

Pentru a-i da dorinței de a primi independență, a fost creată și dezvoltată cu intenția pentru sine. În măsura în care simte dorința de dragul său, adică ego-ul, este separată de Creator.

Pe măsură ce cineva se îndepărtează de Creator, dorința de a primi în același timp simte că se desprinde de ceva și se întreabă: „De ce exist? Ce se întâmplă cu mine? Cine mă gestionează?

Toate aceste întrebări rămân goale, fără răspuns și apoi începe să caute: „Cine m-a creat, pentru ce și de ce? Treptat, începe să acționeze, să progreseze în căutarea sursei sale și, în cele din urmă, își găsește dorința de a acorda.

Când cineva începe să înțeleagă că există o altă dorință în jurul său, o dorință de dăruire, dar el există în interiorul acesteia și nu simte că este în dorința de a dărui, au loc în el tot felul de conflicte și decizii. Atunci putem vorbi despre o ființă creată care dorește să iasă de la sine și să fie în contact cu Creatorul.

Întrebare: Dorința de a da este dorința inițială, originală, care este dată omului  care intră într-un grup?

Răspuns: Când Creatorul împinge omul spre El și vrea să-l apropie de El, îi dă astfel de dorințe. El atrage într-un fel omul, cochetează cu el.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 07.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: