Dorința dominantă

Întrebare: Putem spune că astăzi dorința de realizare de sine prevalează asupra altor dorințe?

Răspuns: În generația noastră, deja transformăm piramida dorințelor într-un cerc. Întrucât întreaga natură este integrală și este o sferă uriașă în care toate nivelurile sunt conectate și se susțin reciproc, toate aspirațiile care se manifestă în umanitate au loc, oricare ar fi acestea. Nu numai pentru bogăție, divertisment, cunoaștere și descoperire, ci pentru absolut orice.

Nu putem spune că etapa modernă este caracterizată de ceva special în comparație cu alte perioade. Singurul lucru este că acum omul începe să dezvolte o atracție pentru a-l dezvălui pe Creator.

În generația actuală, dorința de auto-realizare este din ce în ce mai evidentă în înțelegerea legii principale a universului.

Întrebare: Psihologul Abraham Maslow credea că nu mai mult de 4% din populația umană ar putea atinge cel mai înalt nivel al ierarhiei nevoilor (dorința de auto-realizare). Mai mult, omul se simte fericit chiar dacă setea de auto-realizare este satisfăcută cu doar 40%.

Crezi că realizarea potențialului tău este cel mai înalt punct din piramida dorințelor? 

Răspuns: Bineînțeles, dacă realizarea are loc de fapt. Și dacă dorința este acolo, dar nu este realizată?

De exemplu, în timpul nostru, mulți nici nu caută măcar să cunoască, ci să dezvăluie Creatorul. Cunoașterea este deschisă tuturor și poate fi a tuturor. Dar dacă vorbim despre revelația Creatorului, aceasta nu este dată tuturor și, prin urmare, nu se mai poate spune că o persoană ajunge la această stare și este fericită.

Din „Abilități de management” KabTV 25.06.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed