Dorința noastră determină totul

Întrebare: Ce are de câștigat practic o persoană obișnuită din Înțelepciunea Cabala?

Răspuns: Nu știu ce înseamnă o persoană obișnuită. Totul este determinat de dorințele acesteia. Fiecare dintre noi este o dorință de a primi, o dorință de a se bucura.

Dacă dorința mea este ca dorință unei pisici de a prinde un șoarece, atunci sunt o pisică. Dacă este ca a unei vaci de a mânca iarbă, atunci sunt o vacă.

Dacă dorință mea este să plantez un copac, să construiesc o casă și să am copii, ceea ce în lumea aceasta înseamnă a fi o ființă umană, atunci sunt o ființă umană. Dacă îmi doresc să fiu bogat, să dobândesc cunoștințe sau  respect, atunci sunt un om important în lumea această și deja îmi doresc să mă dezvolt la acest nivel. Dar toate astea sunt raportate la lumea noastră, în funcție de nevoile mele.

Ideea este că avem dorințe care nu pot fi împlinite în lumea noastră, și din asta izvorăște nevoia de a descoperi sensul vieții. Pare o întrebare simplă dar rămâne fără răspuns.

Când cineva începe să se întrebe pentru ce trăiește, nu găsește un răspuns în nimic din ceea ce face și întrebarea această îl ajută să înainteze, este deja numită o ființă umană pentru că se întreabă despre scopul sau, nu despre animalul din interiorul sau ci despre ființă umană din șine.

Întrebare: Este omul programat să obțină spiritualitatea?

Răspuns: Da, atracția către spiritualitate se poate trezi într-un om simplu în timp ce într-un om de tipul Einstein poate fi inactivă.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 10.01.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: