Dorinţa nu cunoaşte bariere

Întrebare: Cum să ne pregătim de Convenţia Arava în cele câteva zile în care au mai rămas?

Răspuns: Prima dată, dorinţa nu este corporală deci nu ai nevoie de un cablu ca să te conectezi cu prietenii pentru a schimba impresii sau să construieşti o reţea a corzilor vocale prin care dorinţele noastre să curgă de la unul la altul. Conexiunea mutuală există deja în realitate şi, deşi bărbaţii nu o simt, sunt plini de dorinţele feminine şi simt rezultatele convenţiei feminine care a avut loc ieri.

Dorinţele nu cunosc bariere, şi tot succesul este trecut la un vas colectiv fără nicio întârziere. Până la urmă suntem o dorinţă, un suflet. Dacă ne unim, dacă atingem un nivel egal, acesta se împrăştie nu numai între noi ci peste tot. Nu este întâmplător că Rabash urmărea tot timpul ştirile. Vom vedea că evenimentele spirituale sunt reflectate în lume; de aspiraţia noastră; activăm spiritualitatea din perspectiva acţiunilor corporale şi, ca rezultat, noi condiţii sunt formate în această lume.

Astăzi, înaintea Convenţiei Arava, trebuie să simţim ca şi cum ne apropiem de Muntele Sinai. În timpul acestor trei zile o persoană se curăţă pe sine şi ar trebuie să se detaşeze de tot, cât de mult este posibil, de întreruperile zilnice. Atunci, bineânţeles, mai multe inconveniente vor veni în calea lui, dar ei vor fi în concordanţă cu conexiunea pentru care deja s-a pregătit.

Aici trebuie să ne limităm pe noi şi să trăgem o limită, o limită reală între grijile acestei lumi şi grijile în legătură cu convenţia. Trebuie să fim curăţaţi de toate treburile acestei lumi, lucru care poate fi foarte simplu dacă mergem acolo şi ne închidem telefoanele mobile. Dar poate să fie mai complicat cu grupul. Eventual ar trebui să fi lăsat doar cu treburile spirituale în legătură cu prietenii şi deja ne pregătim pentru asta, cu mai multă acurateţe, nu este vorba de pregătire ci de împlinire.

Din partea a patra a Lecţiei Zilnice de Kabbalah, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: