Dorinta pentru Creator este suma dorintelor comune

Intrebare: Care este importanta grupului in formarea dorintei care poate revela Tabernaclul?

Raspuns: Persoana nu are nici un fel de intentie pentru Creator! Nu pot aspira independent la Creator. Nu se poate! Creatorul este printre sulfetele preferate, de-a lungul dorintelor preferate ale societatii. „ Stau printre oamenii Mei”. Nu sunt doar cuvinte frumoase. Creatorul este sufletul conectarii noastre si acolo trebuie sa Il caut.

Daca caut dorinta care trebuie sa o corectez, atunci trebuie sa aspir spre tine, sa vad cat de mult te urasc si ma dezgusti, cat de putin imi pasa de tine,  atunci dezvalui raul, dorinta raului – cat de putin te accept. Vad ruptura: sufletele intre care conectarea este distrusa.

Daca revelez asta cu ajutorul profesorului, cartilor si mediului, daca regret ca nu sunt conectat cu ceilalti ca „un om cu o singura inima”, in garantia reciproca si unitatea totala, atunci acest regret este numit MAN: o rugaciune sau o cerere. Cer „Mey Nukvin”: apele feminine, forta Bina, daruirea, unificare.  Apoi Man urca in Malchut, de la Malchut prin Zeir Anpin in Bina si in Lumea Infinitului.

Imi este imposibil sa corectez ceva si sa sacrific ceva de-al meu decat daca este indreptat spre prietenul meu, spre mediul in care exist. Aici este locul in care realizarea are loc. Acolo este locul unde munca noastra este. De aceea locul pentru Tabernaclu si Templu, Menora si masa, felul in care sunt dispuse una in relatie cu cealalta in ce forma, la ce inaltime si de ce latime, sunt toate indicatii ale Kli-ului comun care este numit suflet. In afara de acest Kli nu exista nimic! Sufletul este combinatia dorintelor noastre si adevarata descriere a acestor dorinte, suflete preferate, este numita curte, Tabernaclu, cort. Toate acestea ne sunt cunoscute si exista in sau intre noi.

Intrebare: Formele Tabernaclului se schimba in functie de nivelul la care se afla sufletul? Vor vedea oamenii in mod diferit formele lui?

Raspuns: Il vor vedea mai mult sau mai putin clar, cu o diferita rezolutie si claritate, ca si privind cu si fara ochelari. Fiecare persoana il va vedea usor diferit, in funcite de nivelul sau, forma sa si calitatile speciale ale sufletului, dar in acelasi timp toti vor vedea acelasi lucru si vor putea discuta despre acelasi lucru.

Din Lectia – Portia saptamanala de Torah  2/4/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: