Dorinta si Adeziune

Intrebare: In “Introducere la cartea Zohar,” Baal HaSulam spune ca sufletele “devin demne de a primi bunatatea Sa, incantarea si placerea care este in gandul creatiei, iar impreuna cu aceasta va veni si adeziunea. “De ce avem nevoie de bunatate si incantare daca adeziunea cu Creatorul este mai de calitate si mai sublima?

Raspuns: Am vasele, adica dorintele in inima. In vase, primesc pentru a darui si astfel fac actiunea daruirii. Asa cum Creatorul imi daruieste, Ii daruiesc si eu.

Dac cum fac actiunea de a primi pentru a darui? Pentru ca simt o vina, o lipsa intre El si mine. Asta ma face sa daruiesc pentru a darui, iar apoi de asemenea de a primi pentru a darui, pentru a ma asemana Lui. Actionand pentru a semana cu El, imi umplu vasele cu placerea daruirii asupra Lui si in acelasi timp umplu rusinea, diferenta dintre noi, si astfel ating adeziunea.

Doua deficiente sunt parte a acestui proces:

  1. Creatorul a creat in mine deficienta de a primi si bucuria. O umplu pentru ca El sa primeasca si sa se bucure.
  2. A doua deficienta este rezultatul rusinii. Ma restrictionez pe mine si imi umplu dorinta cu dobandirea esentei Creatorului Insusi. Eu devin egal cu El si dobandesc adeziunea.

Creatorul imi este infatisat ca un Partzuf spiritual care este alcatuit din “corp” si “cap”. Dedesubt noi devenim egali cu El in “corpuri”, in dorinta Sa de a aduce bunatate fiintelor create si in dorinta mea de a primi placere. Deasupra noi devenim egali in “capete”, adica intentii. Astfel adeziunea este de fapt formata deasupra.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 28/06/2012, “Introducere la Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: