Dorința unui om bogat

Întrebare: Pentru prima data într-un deceniu, numărul oamenilor bogați din lume este în declin. Numărul celor cu capital de 30 milioane dolari sau mai mult, a scăzut într-un an cu 5,500. Credeți că acest procent va crește?

Răspuns: Desigur. Asta nu înseamnă că umanitatea va deveni mai săracă ci că numărul oamenilor bogați va descrește și averea lor va crește. Dacă sunt un om bogat și dețin nave, căi ferate, bănci, fabrici și așa mai departe, m-ar interesa dacă alții sunt la același nivel? Nu, dimpotrivă, vreau că ei să fie oameni obișnuiți care consumă ceea ce au câștigat azi și nu au nimic mâine, așa încât să depindă de mine.

Întrebare: Este asta ceea ce vrea un om bogat pentru alt om bogat?

Răspuns: Cu siguranță. Așadar, este normal ca numărul oamenilor bogați din lume să scadă, dar averea fiecăruia va fi mai mare. Astfel, 99,9999 % din populația planetei va fi mai săracă din moment ce totul va fi concentrat în mâinile a 100 sau 200 oameni.

Întrebare: Este acest lucru normal din perspectivă Cabalistică?

Răspuns: Da, este așa de normal încât va rămâne doar o persoană bogată și toți ceilalți vor fi foarte săraci. Asta este numită evoluția naturală a ego-ului. Întrebarea este, ce se va întâmplă atunci, și în ce punct va începe rebeliunea? Dar eu consider că nu vor fi revoluții sau războaie din moment ce umanitatea a trecut deja prin această fază.

Oamenii se apropie de faza maturării, a „coacerii”. „Fructul furiei” lor în legătură cu Creatorul, natura, soarta, s-a „copt” și asta este un lucru bun pentru că oamenii încep să realizeze că de fapt omul este cel care trebuie să se schimbe și că nu vom fi capabili să facem nimic prin nici-o altă cale. Nu trebuie să schimbăm natura, societatea sau altceva. Totul depinde de indivizi și de felul în care sunt conectați între ei. Doar conexiunea dintre ei poate schimbă societatea.

Oamenii încep să înțeleagă că au nevoie de o schimbare calitativă, și o vor cauta până găsesc metoda noastră. Cred că această fază urmează curând, pentru că toate celelalte opțiuni au fost deja epuizate. Nimeni nu oferă o soluție rezonabilă, nici filozofii, politicienii, oamenii de știință politici, economiștii, nici alții. Acesta este motivul pentru care, noi, Cabaliștii, ar trebui să facem un pas în față și să susținem cu tărie că deținem soluția, că prin metodaă specială de educație pe care o avem, chiar putem să îi facem pe oameni să simtă și să înțeleagă, după câteva lecții și întâlniri, că există o forță superioară aici ce poate schimba întreaga noastră societate.

Există totul în lume, iar problema ține doar de distribuirea resurselor. Această distribuire poate fi făcută corect doar prin conexiunea corectă între oameni, pe care trebuie să o organizăm. Conexiunea corectă și bună ar trebui să fie una în care toți sunt pur și simplu egali, și toată lumea se va simți bine.

Din emisiunea de pe Kab TV ”Știri cu Michael Laitman” din 03.03.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: