Dorințe care nu se străduiesc să fie corectate

Întrebare: Care este diferența dintre egipteni și mulțimea mixtă? Ce vor egiptenii din noi? Sunt și ei dorințe egoiste?

Răspuns: Egiptenii își doresc doar o viață bună, fără nicio legătură cu Creatorul. Aceasta este atitudinea obișnuită a consumatorului față de lumea noastră, ca la majoritatea oamenilor. Dar există și oameni care spun: „Nu, vom face ceea ce Creatorul dorește de la noi”, adică tot felul de porunci. Dorințele Creatorului se numesc porunci.

„Vom îndeplini aceste porunci, dar nu pentru a fi asemănători Creatorului, nu de dragul dăruirii și iubirii (la urma urmei, toate poruncile se rezumă la„ iubirea aproapelui tău ca pe tine însuți ”), ci pentru a câștiga lumea viitoare noi insine. ”

Întrebare: Când a avut loc numărarea celor douăsprezece triburi, mulțimea mixtă nu a fost inclusă acolo. Nu sunt deloc legate de corectare?

Răspuns: Nu, mulțimea mixtă sunt acele dorințe pe care nu vrem să le luăm cu noi din Egipt, pentru a le ridica de acolo. Nu le putem conduce peste Yam Suf, Marea Finală (Marea Roșie). Deși ne urmăresc și încearcă să ne aducă înapoi în Egipt cu forța, mergem mai departe și fie se îneacă la Yam Suf (Marea Roșie), fie se întorc în Egipt.

Întrebare: În Midrash Raba (Marele comentariu) este scris că mulțimea mixtă a oferit cai carelor lui Faraon pentru a ajunge din urmă pe israeliții. Ce înseamnă aceasta în lucrarea spirituală?

Răspuns: Aceasta înseamnă că dau totul oricărei forțe egoiste, astfel încât să oprească pe acei oameni care vor să iasă din Egipt.

KabTV „Stari spirituale” din 02.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed