Dorinţe materiale şi spirituale

Întrebare: Atunci când sunt implicat în munca spirituală, de ce nu văd ceea ce văd alţii? Unde este acel punct în care mă limitez?

Răspuns: Acel punct este dorinţa ta. Este numai a ta, a nimănui altcuiva. În jurul ei construim sentimente şi percepţii, mintea şi simţurile. Emoţiile sunt în inimă, mintea este în cap. Şi de aceea fiecare vede lumea în mod diferit.

Fiecare are propria colecţie de dorinţe, chiar da un că în fiecare om există un total de 613 dorinţe, aceste dorinţe sunt diferite în mărime pentru fiecare şi de aceea în fiecare dintre noi constituie propriul set.

Întrebare: Dorinţele pentru mâncare, sex şi familie sunt înclinaţia rea?

Răspuns: Niciuna dintre aceste dorinţe nu are vreo conexiune cu înclinaţia rea. Înclinaţia rea este ceva îndreptat împotriva „şi îţi vei iubi aproapele ca pe tine însuţi” (Leveticul 19:18), împotriva conexiunii şi unităţii oamenilor. Nu există un alt rău în lume.

Nu contează dacă vrei să mănânci două prânzuri sau să ai o casă mare; ce dacă? Dar dacă în acelaşi timp eu mă îndrept împotriva conexiunii cu alţii atunci aceste dorinţe devin dăunătoare. Să presupunem că vreau să îmi construiesc o vilă pentru mine, pe cheltuiala altcuiva, atunci acest „pe cheltuiala altcuiva” mă distanţează faţă de lumea superioară.

Pentru a înţelege asta, este necesar să simţim sistemul de management, iar apoi se va înţelege unde acţionăm corect şi unde nu. Tânjirea pentru realizarea superioară este cea care îl face pe om să recunoască şi să obţină întreaga reţea de forţe.

Din lecţia de Cabala în lima Rusă din 11.10.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: