Dorințele Israel și Yechudim

571.03Întrebare: În interiorul omului există dorințe precum Israel și Yechudim. Ce sunt acestea?

Răspuns:Yechudim” provine din cuvântul „Yechud” (unitate) – când încercăm să ne unim. Israel, Yashar-Kel (direct la Creator) – când ne îndreptăm spre scop.

Acestea sunt nuanțe diferite, în funcție de ceea ce facem în acest moment. Fiecare persoană are aceste proprietăți, în funcție de modul în care le evidențiem la fiecare secundă.

Israelul iese din Egipt pentru că sunt din ce în ce mai uniți. Când se unesc, devin Yechudim. Etapele ascensiunii determină atât numele, cât și acțiunea.

Întrebare: Toate aceste caracteristici apar la cineva care începe să studieze Cabala?

Răspuns: Da, absolut în toată lumea. Faptul este că, pe măsură ce ne dezvoltăm, atunci toate aceste proprietăți și circumstanțe se adună în noi într-o imagine integrală și acest lucru nu pare cantitativ. De exemplu, acum sunt într-o cameră în care există multe obiecte, din toate tipurile diferite, dar le văd ca pe o singură imagine. Înțeleg toate acestea, știu, sunt familiarizat cu asta.

Întrebare: Deci, trebuie să știu și să înțeleg toate detaliile?

Răspuns: Nu, le vei cunoaște și înțelege. Dar depinde de ce formă, mai mult sau mai puțin, în măsura în care rădăcina sufletului tău trebuie să fie legată de sursă, de Creator.

Întrebare: Nouăzeci la sută dintre oameni nu știu cum au loc toate procesele din lume. Nu este așa în spiritualitate? Din punct de vedere spiritual, ar trebui să știu totul?

Răspuns: Nu. La fel ca în lumea noastră, principalul lucru pentru mine este să mă simt confortabil egoist în fiecare moment, la fel în lumea spirituală, principalul lucru pentru mine este să mă simt confortabil altruist în fiecare moment. Adică, pentru a produce randamentul maxim în acele proprietăți care apar în fiecare secundă.

Din „emisiunea de pe KabTV Stări spirituale 22.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: