Dorințele noi ale noii generații

Tora, “Deutoronomul” 04:20 : Iar pe voi v-a luat Domnul Dumnezeu și v-a scos din cuptorul cel de fier, din țara Egiptului, ca să-I fiți Lui popor de moștenire, cum sunteți acum.

La început Moise părăsește Egiptul singur și mai târziu se întoarce după popor. Totuși îi este frică de Faraon ; tremură cu adevărat în fața lui.

Iar Creatorul îi spune, “Du-te la Faraon, pentru că am întărit inimă lui”. Adică că jocul este acum în direcția dorită și cu brațele deschise, “Nu-ți fie frică, du-te ! L-am pregătit pe Faraon să te devoreze, dar sunt cu tine !”

Deși lui Moise îi este frică de Faraon, înțelege că poporul este în spatele lui. Prin urmare, nu cere eliberarea sa, ci spune “Eliberează poporul meu !”.

Întrebare: De ce Moise, după eliberarea poporului din Egipt, le spune din nou prin ce a trecut și ce îi așteaptă în viitor ?

Răspuns: Pentru că generația anterioară a fost înlocuită de una nouă și trebuie să repete totul noii generații care s-a născut în deșert. Repetiția este o metodă a implementării spiritualității la nivelul următor, la intrarea în țara Israel.

Întrebare: Dar noua generație nu a trecut prin aceleași lucruri ca vechea generație.

Răspuns: Nouă generație este la fel că cea anterioară, dar toate dorințele egosite pe care le-au scos din Egipt au murit în ei și au fost înlocuite de dorințele din deșert, “sa fie în calitatea de dăruire”. Iar ei acum intră în calitatea iubirii, reclamând țara lui Israel.

Nu este nevoie să treacă prin aceleași stări din nou. Trebuie doar să știe prin ce au trecut și ce au în ei. Moise le revelează toate calitățile de care au nevoie în luptă pentru cucerirea și exploatarea dorințelor, astfel încât să nu fie neutri, ci să lucreze pentru calitatea dăruirii. Atunci se vor numi “Yashar Kel” – “Direct către Creator”.

Doar Moise o poate face, Iosif nu poate. Iosif va controla procesul în sine.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 17.02.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed