Două căi de iluminare umană

962.6Întrebare: Cum vedeți dezvoltarea Cabalei în viitorul apropiat?

Răspuns: Acum există un proces de acumulare, un proces de acumulare, în urma căruia lumea va începe să vadă clar și să realizeze că se află într-un cerc vicios al dezvoltării sale și nu se întâmplă nimic nou, cu excepția agravării tuturor proceselor.

Nu există nicio cale de ieșire din această stare, deoarece suntem ghidați de natura egoistă, care transformă orice realizări ale umanității într-o utilizare vicioasă.

Din păcate toate acestea trec prin noi, iar oamenii vor trebui totuși să realizeze că acest proces se bazează pe egoismul nostru și pe atitudinea noastră consumeristă față de orice.

Trebuie să ne schimbăm cumva natura, altfel ne vom agrava starea continuu. Chiar dacă ieșim din ea, de exemplu ca urmare a unui război mondial, tot nu vom ieși din egoism, ne vom învârti totuși înăuntrul lui, ne vom înăbuși în ură unul față de celălalt, ne vom înjura și ne vom lupta între noi ca niște băieți în curte. Deci trebuie să ne dăm seama de asta.

Știința Cabalei explică întregul proces, întregul program al naturii; prin urmare, trebuie să o dezvăluim omenirii și apoi, pe de o parte, totuși, îi vom vedea lumina sub influența loviturilor și a destinului și, pe de altă parte, sub influența explicațiilor noastre despre cum să ajungem cu adevărat la o viaţă perfectă.

Mi-ar plăcea să văd o astfel de dezvoltare. Dar, în principiu, totul stă în alegerea noastră, în alegerea întregii omeniri, așa cum scrie Baal HaSulam în „Ultima generație” și în alte articole.

Sper din tot sufletul să vă implicați mai activ în distribuția prin internet și să folosiți toate oportunitățile pentru a explica lumii, fiecăruia, care este viitorul lui bun.
De la „Videoconferința” KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: