Două canale pentru perceperea realităţii

Dacă intelectul şi emoţiile noastre ar fi aranjate un pic diferit, atunci toată realitatea pe care o percepem astăzi ar părea complet diferită. Am putea trece prin pereţii care ni se par solizi…

Aceştia ar deveni deodată aer, iar ceea ce a fost aer din contra, ar deveni solid. Ar fi descoperite proprietăţi ale materiei în natură, care încă ne sunt necunoscute.

Întrebare: Am putea trece cu adevărat prin pereţi?

Răspuns: Cu siguranţă nu. Ideea este că cineva care studiază înţelepciunea Cabala descoperă fenomene ascunse în natură şi vede o imagine diferită a lumii. Începe să trăiască în aceasta în plus la existenţa normală din această lume. Se află simultan în două canale de percepţie a realităţii. Este ca şi cum ar fi două canale la televiziune. Primul canal este ceea ce percepem prin simţurile fizice. Al doilea canal este ceea ce percepem prin simţurile spirituale, numite: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin, şi Malchut.

Similar cu aceste simţuri care sunt în corpul nostru, văz, auz, miros, gust şi simţ tactil, avem şi alte cinci tipuri de senzaţii care aparţin sufletului: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin, şi Malchut.

Întrebare: Şi ce vedem în acest al doilea canal?

Răspuns: Vedem o altă lume în care există o reţea de forţe care guvernează lumea noastră, care transmite pe primul canal. Dacă vrem să descoperim cum este operată această lume, ce o mişcă, ce forţe o stăpânesc, unde este punctul de control, de unde se iau toate deciziile, toate acestea se află în lumea spirituală. Înţelepciunea Cabala ne învaţă cum să intrăm în ea, pentru a primi cu adevărat oportunitate de a ne conduce viaţa. Atunci ne trezim din visul în care am trăit tot timpul. Pentru că de fapt, dacă ne uităm la noi din afară, înţelegem în ce fel de vis ne aflăm dacă nu descoperim lumea superioară.

Întrebare: Dacă suntem adormiţi şi nu vedem viaţa reală, de ce nu există un fel de alarmă care să ne trezească, aşa cum o face ceasul care ne trezeşte în fiecare dimineaţa?
Răspuns: Există o alarmă de acest fel, este timpul morţii. Moarte ne întrerupe visul şi încetăm să mai visăm la această lume. Lumea pe care o vedem acum este cea mai de jos lume dintre toate lumile; nu există nimic mai jos decât ea. Totuşi, în ciuda a tot, ne dă o anumită senzaţie de viaţă, chiar dacă este foarte limitată şi înşelătoare. Este posibil să clarificăm şi sa analizăm acest sentiment pentru a-i vedea falsitatea. Cu ajutorul înţelepciunii Cabla învăţăm să ne schimbăm noile simţuri ca şi cum s-ar întoarce toate în diferite direcţii: în sensul acelor de ceas sau invers. Astfel, creăm toate combinaţiile posibile şi putem vedea forma altor lumi, lumi pe diferite niveluri de percepţie a realităţii. Pentru a face asta este necesar doar să învăţăm să ne conducem natura noastră, dorinţele noastre.

Din programul de radio Israel 103 FM din 02.01.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: