Două concepte ale existenței

115.06Întrebare: De ce întreaga umanitate este împărțită în evrei și alte națiuni în lumea noastră?

Răspuns: O împărțire clară a umanității în două părți a avut loc cândva în Babilonul antic. Mica civilizație care a existat, s-a cufundat brusc într-un egoism uriaș.

Babilonienii au decis să construiască un turn spre cer pentru a ajunge la Creator, pentru a lupta cu El, adică cu natura. Au devenit atât de egoist opuși încât au încetat să se mai înțeleagă.

Așa au apărut două concepte de existență ulterioară. Una dintre ele a fost formată sub conducerea lui Avraam; a doua era sub conducerea regelui Nimrod.

Avraam credea că egoismul care s-a manifestat, care ne face să ne respingem unii pe alții și ne obligă să fim separați, a fost creat special pentru a ne ridica deasupra lui. Dacă facem acest lucru, în ciuda faptului că suntem în contradicție unul cu celălalt și ne amintim cum am trăit împreună când existau o lege și o singură națiune, atunci vom dezvălui o formă complet nouă de existență în conexiune unul cu celălalt.

Și atunci, simțindu-ne deasupra naturii materiale, vom simți o viață complet diferită: eternă, perfectă și nu în limitele existenței noastre animale.

Avraam spunea că egoismul este mijlocul înălțării noastre. Să îl tratăm în acest fel, să ne separăm de el, să privim egoul din exterior și să începem să ne ridicăm deasupra lui. Egoismul va crește constant, iar noi, ridicându-ne constant deasupra lui, vom deveni ca o forță comună a naturii: iubire, dăruire, unitate, armonie.

Aceasta a fost metodologia dezvăluită de Abraham, care a devenit unul dintre ideologii de frunte ai vremii.

Iar teoria lui Nimrod spunea: „Nu, egoismul se dezvoltă în noi pentru ca știința, arta și societatea umană să progreseze. Să ne dezvoltăm împreună cu ego-ul, să nu ne ridicăm deasupra lui, să nu ne uităm la natura noastră egoistă din exterior, ci să trăim în interiorul lui”. Desigur, această teorie a primit un mare sprijin, deoarece în acest fel nu e nevoie ca o persoană să lupte cu ea însăși.

Așadar, omenirea a fost împărțită în două părți: o mică parte a mers cu Avraam (literalmente câteva zeci de oameni), iar restul l-a urmat pe Nimrod. Metoda lui Avraam a fost pentru conexiune, iar a doua a fost pentru separare.

Altfel, cum se pot înțelege pe o mică bucată de pământ egoiștii, care se urăsc reciproc? Apoi babilonienii s-au stabilit în toată lumea. Acest lucru este scris în cartea Geneza Rabba, în lucrările lui Josephus Flavius ​​și în alte surse antice.

Din KabTV “Prim-plan. Diferenţa dintre suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: