Două forțe care acționează în lume

Întrebare: Când neurologii și psihologii vorbesc despre fenomenele care apar la cineva care are o reținere extinsă a puterii, ei disting următoarele semne: narcisism, atenție excesivă la propria imagine, identificarea intereselor cuiva ca interese ale statului,  sentimentul atotputerniciei divin, lipsa de dorință de a asculta sfaturile și pierderea percepției realității. Toate acestea duc la incompetență și la lipsa simțului situației cuiva.

Care este mecanismul intern al acestui fenomen?

Răspuns: Trăim într-o lume în care, în principiu, există două forțe: forța de atracție și forța de respgingere. Sunt atât la nivel fizic, cât și la nivel moral.

Adică ne atragem și ne respingem din punct de vedere perceptiv. În aceste stări, parcă ne apropiem atât în ​​lumea fizică, cât și în cea spirituală în senzații mai interioare.

În mod firesc, există în noi o sete de a-l simți pe celălalt în toate direcțiile posibile, la nivelul nostru, sub noi, deasupra noastră, mai aproape de noi și mai departe de noi.

Singura întrebare este cum crește asta în om, cum începe să-și înțeleagă natura și cum simte că poate reuși pentru a atinge anumite obiective în viață. Prin urmare, ceea ce avem încă nu este suficient.

Este important modul în care vom acționa pentru a ne realiza posibilitățile și pentru a ne îndepărta sau să ne apropiem de surse care sunt dezirabile sau nedorite pentru noi.

KabTV „Stări spirituale” 22/03/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: