Două niveluri de dorințe

Comentariu: Este ca și cum, în spiritualitate, toate fenomenele, oamenii, întreaga lume ar exista în om. Percep toate evenimentele, bune sau rele, ca și cum mi s-ar întâmpla mie.

Și în lumea materială totul este divizat într-un număr mare de obiecte împărțite după natura lor minerală, vegetală și animală.

Răspuns: Acest lucru se datorează faptului că dorințele noastre pot exista în două niveluri.

La nivelul lumiii noastre,dorințele sunt total diferite între ele, chiar antagoniste. De aceea percepem o lume antagonistă, descompusă, spartă. Este ceea ce percepem în calitățile noastre egoiste care sunt antagoniste una față de alta.

În spiritualitate, aceleași calități tind să interacționeze, să se completeze și să se conecteze între ele, astfel încât simțim un singur dispozitiv, o lume unică.

Comentariu: Rabash scrie în articolul 18: „Ar trebui să ne aducem aminte ce înseamnă „Israel și popoarele lumii” din punctul de vedere ar legii că totul există în om. Atunci caltatea „Israel” este numită „dăruire,” căci toate acțiunile sale au loc în dăruire, fiind numită „înclinația bună” din om, iar națiunile lumii sunt numite „Kelim  de primire” și constituie „înclinația rea” din om.

Răspunsul meu: În principiu, acestea sunt două tipuri de dorințe care se manifestă în lumea noastră sub forma a două tipuri de oameni: poporul Israel și popoarele lumii. Dar în realitate, totul este perceput în interiorul aceluiași om.

Există lucrări vechi de mii de ani, scrise de cabaliști, în care aceștia au încercat să expună cât mai clar toate aceste concepte.

Din programul KabTV “Bazele cabalei,” 6/10/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: