Două paradigme într-o persoană

627.2Întrebare: În psihiatria rusă, pacienții cu tulburări mintale au fost întotdeauna numiți „boala sufletului”, ceea ce înseamnă că starea lor este asociată cu sufletul. Direcțiile occidentale o numesc o boală mintală (bolnav mintal), asociată cu creierul. Unde este acest suflet și ce este?

Răspuns: Nu știu ce este un suflet în termeni de formulări mentale, psihiatrice și psihologice. Din punctul lor de vedere, acesta este cea mai mare activitate nervoasă a unei persoane pe care o putem studia.

De fapt, sufletul este o structură mult mai înaltă, s-ar putea spune chiar că este cea mai înaltă, pe care nu o putem realiza și percepe în limitele, în aceste volume, în această cunoaștere, sau în aceste sentimente în care suntem în prezent. Dar o putem studia în noi înșine, numai în noi înșine, dacă urmăm o pregătire psihologică specială.

O astfel de instruire este determinată de Cabala foarte simplu. Trebuie să începem să acționăm deasupra naturii noastre. Se pare că acest lucru este destul de simplu pentru că, dacă întreaga noastră natură nu este altceva decât o dorință egoistă de a primi plăcere, atunci trebuie să începem să aplicăm anumite exerciții asupra noastră, care ne-ar ajuta să ne ridicăm deasupra acestei dorințe naturale de a aduce plăcerea către noi înșine la altfel de impresii din noi și din lume, asta înseamnă să lucrezi în direcția opusă, să aduci plăcere altora, mai mult decât atât, deasupra ta, neținând cont de tine însuți.

Acest lucru necesită un anumit mediu care va împinge o persoană către asta, o va organiza. Apoi, persoana va începe să simtă impulsuri interioare complet diferite, gânduri, sentimente și atitudini față de ceilalți, absolut opuse celor experimentate anterior.

Iar acestea nu sunt doar relații amabile, bune, pentru că în cele din urmă sunt transformate într-o structură foarte interesantă în care o persoană se simte ridicându-se deasupra naturii sale. De vreme ce definim lumea ca pe ceva care ne este dat în senzațiile noastre, ne ridicăm deasupra lumii noastre.

Rezultă că o astfel de pregătire psihologică ne permite să ne ridicăm deasupra noastră, să vedem totul în jurul nostru într-un mod diferit.

Și apoi o persoană începe să se simtă împărțită în două părți: într-o astfel de paradigmă în care îi tratează pe toți cu natura egoistă obișnuită în care ne-am născut, și se dezvoltă sub influența mediului către această nouă atitudine față de lume care s-a născut ca urmare a instruirilor cabalistice în care cineva are o atitudine față de lume diferită de atitudinea trecută, o atitudine altruistă. Doar că acest lucru nu trebuie confundat cu conceptul de altruism cu care suntem obișnuiți în lumea noastră.

O persoană simte că este formată, ca să spunem așa, din două părți: din percepția lumii în dăruire și iubire, în ieșirea din sine, să numim asta „percepția superioară”, și atunci atitudinea pe care o simți în sine față de lume și înapoi de la lume către tine, se numește suflet. Iar atitudinea trecută față de lume și atitudinea lumii față de aceasta în fluxul egoist reciproc obișnuit va fi numită corp.

Deci, conform metodologiei noastre, începem să împărțim o persoană într-o atitudine egoistă față de lume, una corporală și o atitudine altruistă față de lume, una spirituală.

KabTV „Cabala și psihologia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed