Două tendințe în viața diasporei evreiești, partea 3

De ce evreii își urăsc rădăcina?

Remarcă: Primii inchizitori din Spania au fost de origina evreiască. Așa cum este scris în documentele istorice: “Un zel special în eradicarea ereziei a fost afișat de confesorul Reginei Isabella care însuși se trage dintr-o familie marranos, primul Mare Inchizitor Thomas Torquemada”.

În plus, inițiatorul fondării Inchiziției Spaniole a fost Alonso de Spina, un călugăr francez de origine evreiască. Și evreul Deza Diego a devenit al doilea Inchizitor General după Torquemada.

Răspunsul meu: În mod natural. Cei mai teribili anti-semiți sunt, în primul rand evreii care își urăsc rădăcina. Ei simt că este spirituală. Este prea înaltă, opusă acestei lumi și, prin urmare ei au o dorință urgentă să scape de ea. Dar deoarece nu pot să o facă, totul se transforma într-o ură teribilă față de propriul lor popor.

Remarcă: Uitându-ne în urma la motivele pentru tragedia exilului spaniol, noi vedem clar că ele nu sunt de natură economică sau religioasă.

Răspunsul meu: Nu este nicio justificare pentru asta. Este absolut irațional.

Pentru mai multe pe acest subiect, citiți cărțile mele Ca un mănunchi de trestii: de ce unitatea și garanția reciprocă sunt chemarea de astăzi și Alegerea evreiască: Unitate sau Anti-semitism, fapte istorice despre anti-semitism ca o reflecție a discordiei sociale evreiești.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 7/29/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed