Două tendinţe în viaţa diasporei evreieşti, partea 7

Evreii sunt inima în organismul general al umanității

Observaţie:  Timp de 3.000 de ani evreii nu au fost în unitate spirituală și tot ceea ce îi unește este doar antisemitismul, pogromurile, fuga de suferință.

Nu înțelegem ce înseamnă să fii o singură comunitate. Nu există niciun exemplu.

Răspunsul meu:  Acesta este motivul pentru care Înțelepciunea Cabala este dezvăluită și ne explică ce să facem. O revoluție internă uriașă trebuie să aibă loc în fiecare persoană și în întreaga națiune, pentru a atinge condiția de unitate, deasupra tuturor problemelor: „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Dragostea acoperă toate problemele. Trebuie să facem asta.

Întreaga lume așteaptă acest exemplu și oportunitatea de a face la fel. În mod inconștient, oamenii vor acest lucru; altfel, umanitatea nu poate continua să existe.

Priviţi la ce se întâmplă astăzi. Am ajuns deja într-o stare în care întregul glob și întregul cosmos, care sunt un singur sistem, se află într-o stare de dezechilibru. Și aceasta este tocmai din cauza omului, din cauza evreilor.

Drept urmare, va fi clar că toate problemele apar din cauza lor. Un uragan, un tsunami, un cutremur, un vulcan, o secetă sau, dimpotrivă, un potop – evreii sunt de vină pentru tot, deoarece nu aduc lumea în echilibru.

Observaţie:  Cred că pentru oameni asta este greu de acceptat.

Răspunsul meu:  Trebuie să explicăm rapid că toate acestea sunt adevărate! Dar ce vom face pentru asta?

Prin urmare, există două probleme în faţa antisemiţilor: distruge evreii și nu va exista niciun rău în lume sau fă-i să funcționeze corect și lumea se va îndrepta spre desăvârșire. Dar ei nu pot fi distruşi, deoarece lumea este concepută ca un sistem perfect, iar secretul acestei perfecțiuni este la evrei.

Așadar, singurul lucru necesar – pentru toți antisemitii, pentru toți cei care îi urăsc pe evrei, pentru toți oamenii de pe pământ în general – este să pună presiune asupra poporului evreu, pentru a se uni. Atunci, prin ei, legile bune ale naturii se vor răspândi în lumea noastră.

Întrebare: Se dovedește că evreii sunt un organ important în corpul general al umanității?

Răspuns: Se spune că este inima.

Întrebare: Deci nu sunt mai buni sau mai răi decât alții, dar sunt un organ care trebuie să distribuie sângele în tot corpul?

Răspuns:  Ei trebuie să distribuie „sângele curat” Să sperăm că o putem face.

Pentru mai multe despre acest subiect, citiți cărțile mele Ca un snop de trestii: de ce unitatea şi garanţia reciprocă sunt strigătul la ordinea zilei , și Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism, Fapte istorice despre antisemiotism ca reflectare a discordiei sociale evreieşti .

Din KabTV  „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 29/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed