Două tipuri de cunoaștere

283.02Întrebare: Care este scopul creierului în viața umană?

Răspuns: Cabala spune că, în percepția sa asupra lumii, un om este format din două componente, dorința și mintea. Cea mai importantă este dorința lui.

Dorințele noastre pot fi egoiste, adică vizează complet să se dezvăluie pe sine și lumea tocmai într-o manieră egoistă, în termeni de confort personal. Ele pot fi, de asemenea, altruiste, adică opuse egoismului. Dar dorințele altruiste nu există inițial în natură, trebuie realizate. Când intrăm deasupra zonei egoiste a cunoașterii noastre a naturii, o investigăm, ca să spunem, independent de noi înșine.

Cu toate acestea, aceasta este o independență relativă, deoarece noi oricum explorăm. Dar aceasta este o cercetare complet diferită, care vorbește despre ceea ce există în afara unui om și despre cum îl poate atinge, cunoaște și folosi.

Astfel, există două tipuri de cogniție: cogniția în egoism și cogniția în proprietatea dăruirii și iubirii față de ceilalți atunci când un om, ca și cum ar fi din el însuși, transmigrează emoțional în ceilalți. Apoi simte lumea în afara lui. Aceste două tipuri de cunoaștere sunt studiate de Cabala.

Creierul nostru este doar un instrument auxiliar. Ne ajută să conectăm imagini ale lumii, fie în mod egoist, fie în mod altruist, ne ajută să le explorăm și ne îndreaptă spre acest lucru.

Din emisiunea de pe KabTV „Împreună despre lucruri importante”, 02.09.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed