Dragoste și ură printre elevii lui Rabi Șimon

Întrebare: De multe ori ați dat exemplul studenților lui Rabi Șimon, care au descoperit că se urau reciproc până la punctul în care voiau să se omoare. De asemenea, eu am descoperit că îmi urăsc prietenii și vreau să-i omor. Care este diferența dintre mine și grupul lui Rabi Șimon?

Răspuns: Ura studenților lui Rabi Șimon a fost dezvăluită de la următorul nivel spiritual, transcendența ego-ului deasupra iubirii anterioare. Să presupunem că au fost la nivelul 100. Au atins o conexiune completă între ei la acel nivel. După aceea, ego-ul din ei a urcat la nivelul 101 și în loc de dragostea anterioară pe care o simțiseră, au descoperit o ură și mai mare. Iată ce îi caracterizează.

Au înțeles unde au fost găsiți. Simțiseră nivelul anterior cu precizie și claritate – cât de mult se iubeau și se legau reciproc între ei – și spre deosebire de acest lucru, cât de mult era acum opusul, acum se urau absolut reciproc.

Ceea ce înseamnă că s-a simțit existenţa unu pasaj foarte clar de la plus la minus, o recunoaștere a întregului sistem de creație, precum și de ce se întâmpla. La urma urmei, au fost blocați în întregul sistem, deoarece au simțit că acesta este global și mondial; au simțit toate lumile, întreaga matrice și legătura cu Creatorul care se găsește în ea, îl animă și constituie energia sa interioară.

Să presupunem că există o bucată de fier în care începe să curgă un curent electric, impulsuri, conexiuni și așa mai departe. Care este bucata de fier în sine? Spre deosebire de aceasta, energia electrică care stimulează metalul creează un computer sau altceva din acesta, deci este deja semnificativă. Prin urmare, ai nevoie atât de metal, cât și de energia care îl umple.

La cineva care se mișcă prin nivelurile lumilor spirituale, este descoperită în mod constant o mai bună înțelegere a „metalului”, adică sistemul în care se află. Fără energie electrică și restul parametrilor, el simte că sistemul este distrus, ca un corp mort, sau este invers: energia este descoperită în acest corp, o vitalizează și face tot ce este necesar. Printre cabaliști, s-au observat mari distincții și diferențe.

În orice caz, atât într-un caz cât și în celălalt, omul nu se desprinde din grup, așa cum s-a spus despre Rabi Șimon; se simțea ca „Șimon de la piață”. El a înțeles că fusese aruncat acolo de la un nivel superior, special pentru ca să se ridice la un nivel și mai înalt.

Toate acestea se întâmplă omului datorită nivelurilor anterioare și grupului în care se află. În caz contrar,  s-ar simți așa: iată-mă, aceasta este lucrarea mea, aceasta este viața mea, nu există nimic altceva și, de asemenea, totul este inutil. Dar, din moment ce este conectat cu grupul, atunci Or Makif (lumina înconjurătoare) îl influențează deja și spune: „Ai nevoie de asta!”

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” 02.08.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed