Dragostea pentru Creator este dragostea pentru calitatea dăruirii

Întrebare: Există semne ale apropierii Creatorului?

Răspuns: Răspunde-ți tu însuți: “Cât de mult puteți cultiva această forță, această calitate între voi? ” Tu creezi Creatorul, după cum este scris: “ Ca și cum tu M-ai creat”. Doar în acest fel și nu în altul.

Întrebare: Dar tu spui că nu este în puterea omului să îndeplinească această poruncă?

Răspuns: Când noi, egoiștii, încercăm să ne conectam unii cu alții, începem să cerem ca tentativele noastre să fie realizate – și acesta este momentul când ne întoarcem către Creator. Totuși, acesta nu este încă Creatorul, mai degrabă o forță externă care a dat naștere egoismului și, prin urmare, încercând să devenim similari ei, o putem sustrage din latura egoismului.

Întrebare: Ce este “dragostea pentru Creator?”  Mai exact, ce iubim: calitatea dăruirii sau ceva abstract?

Răspuns: Este vorba despre calitatea dăruirii, întocmai cum în lumea noastră putem iubi, respecta și lăuda orice calitate care există în natură, în societate și în oameni. Atingem dragostea pentru Creator ca o manifestare a iubirii pentru aproapele nostru.

Întrebare: Unde este hotarul între iubirea pentru aproape și iubirea pentru Creator în cel mai înalt nivel?

Răspuns: Când aproapele devine neclar și dispare, atunci Creatorul apare în locul lui. De fapt, este unul și aceelași lucru.

Întrebare: Iubirea pentru Creator și lumea spirituală sunt unul și aceelași lucru?

Răspuns: Lumea spirituală este domeniul dăruirii și iubirii. Lumea noastră este domeniul primirii și al urii. Lumea este un câmp de forțe: fie negative (lumea noastră), fie pozitive (lumea superioară).

Dobândirea iubirii pentru Creator necesită atingere spirituală.

De pe Kab TV “Ultima Generație” 15/03/2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: