Drama este mai bună decât senzația de Nirvana

165Întrebare: A dezvoltat profesorul dvs. într-un fel, senzații spirituale în dvs.? A aplicat vreo presiune; v-a stimulat?

Răspuns: În niciun caz! A așteptat până s-a dezvoltat în mine. Acum sunt mult mai activ cu studenții mei în sensul de a-i avansa decât era el cu mine în urmă cu ceva timp. Nici un cabalist nu și-a permis așa ceva.

Îi pun in diverse stări neplacute până la punctul în care pot pleca; nu conteaza pentru mine. Îi oblig să urască atât de mult starea în care există și tot ce este în jurul lor cu un singur scop, astfel încât să ajungă la un fel de decizie de grup. Eu merg cu pași foarte dureroși.

Întrebare: Dar ce este bine dacă ei te urăsc? Ce vă oferă dvs. și lor?

Răspuns: Îi zguduie. Drama naște întotdeauna acțiune, în timp ce mulțumirea de sine, senzația de plăcere adoarme. Așa funcționează lumea noastră. Nu putem avansa decât din senzații negative. Senzațiile pozitive nu ne lasă să facem un pas înainte, ele ne țin. Ca egoist, cine ar fugi de bine?

Întrebare: Înseamnă în cele din urmă, că sarcina dvs. este să provocaţi ură în studenții dvs. și chiar ură față de dvs.?

Răspuns: Nu, nu vreau asta. Totuși văd că fără ea vor adormi și de aceea încerc să fac ceva. Sarcina mea este așa, este mai bine să o fac mai degrabă eu decât lumea exterioară și circumstanțele exterioare care încep să acționeze asupra noastră într-un mod negativ și să ne avanseze cu loviturile lor.

KabTV „Am primit un apel. Motivul succesului” 6/3/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed