Dreptul de a respecta

Întrebare: “Respect”, (din latină “respectus”) înseamnă atenție, respect, protecție (evitarea vătămării). Respectul este definit ca o atitudine respectuoasă, o părere specială a cuiva bazată pe recunoașterea meritelor lor, a realizărilor sau a calităților înalte. Ce vrei să spui prin această lume?

Răspuns: Respectul este o părere a unei persoane conform calităților, meritelor sale și admirația pentru realizările sale.

Întrebare: În cărțile tale scrii că respectul celorlalți este chiar și mai important în viața unei persoane decât banii. Dar conform piramidei lui Maslow, cea mai înaltă este dezvoltarea de sine, realizarea de sine, cunoașterea. De ce vorbești despre respect în orice caz?

Răspuns: Depinde de cum îl tratezi. Respectul pentru altcineva, pentru Creator, pentru ceva din afara noastră este proprietatea care ne împinge spre realizare.

Întrebare: Crezi că toată lumea are dreptul de a fi respectată?

Răspuns: Orice persoană care încearcă să își împlinească funcția dată ei de la natură este vrednică de respect în aspirația sa.

Întrebare: Ce calitate umană este vrednică de respect?

Răspuns: Dorința pentru creșterea contantă, realizarea de sine. O persoană trebuie să se verifice contant pe sine cât este de vrednică de respectul de sine, pentru ce și cum se poate respecta pe ea însăși. Asta datorită conștientizării presonalitatii tale, cu controlul de sine.

Ea trebuie să se respecte pe sine pentru îndeplinirea destinului său.

De pe KabTV “Abilități de comunicare” 8/7/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed