Drum lung spre Templu, prima parte

Povestea începe cu Adam

Întrebare: Ziua a noua a lunii Av (Tisha B’Av) este o zi specială de doliu. În această zi, au avut loc distrugerea primului și celui de-al doilea templu, dar și alte evenimente tragice din istoria poporului evreu.

Totuși, astăzi, laicii nu dau prea multă atenție acestei zile. Care este importanța zilei, și care este legătura cu viețile noastre astăzi?

Răspuns: Cred că motivul pentru care contemporanii noștri din Israel nu știu despre ziua a noua a lunii Av este pentru că ei nu se asociază cu istoria lor.

Oamenii tineri cred Deci odată, a fost un templu, dar de atunci au trecut două mii de ani. Nu are nimic de-a face cu viața mea de acum. De ce ar trebui să mă întorc mereu la aceeași poveste? Națiunilor noastre nu le pasă de ceea ce li s-a întâmplat acum mii de ani.

Există cu adevărat multe evenimente importantă din Roma antică, Grecia și Germania, dar oamenii care trăiesc acum în țările respective nu le comemorează. La fel, generațiile mai tinere din Israel nu dau nicio valoare zilei a noua a lunii Av.

Totuși, și-ar reevalua atitudinea categoric dacă ar ști că sărbătorile evreiești nu au legătură cu evenimentele istorice. Istoria noastră reflectă ceea ce se întâmplă în natură. Natura este cea care așează în calendar avansarea umanității.

Credem că istoria a început cu 14 miliarde de ani în urmă atunci când a apărut universul, sau acum 4 miliarde și jumătate de ani când Pământul a apărut în sistemul solar. Putem omite cu ușurință o perioadă care precede apariția umanității, cum ar fi Mezozoicul sau Paleozoicul. Istoria umanității poate fi calculată de la apariția primului om Adam.

Adam nu a fost un bărbat primitiv care a apărut ca rezultat al evoluției maimuțelor care au coborât din copaci acum sute de mii de ani așa cum arată săpăturile arheologice. Primul om Adam a trăit acum 5775 de ani. El a fost primul care a scos la lumină sistemul care guvernează această lume.

Pe de o patre, această descoperire a fost posibilă datorită unei mari dorințe pe care el a avut-o. Pe de altă parte, această descoperire a fost predeterminată de sus. Astfel, Adam a dezvăluit sistemul guvernării superioare și a început să exploreze lumea. A lansat o școală pe cont propriu și a fost urmat de discipoli care au dus mai departe căutarea lui.

Aceste evenimente sunt descrise în Tora, în scrierile lui Iosif, și în multe alte surse. Adam a fost primul care a descoperit guvernarea superioară numită Creator, sistemul forței superioare care controlează întreaga natură.

Nu trebuie vizualizată această putere ca imagini divine, spirituale. Este doar o putere generală superioară care include o multitudine de forțe. Această putere are caracter informativ și poate fi percepută cu simțurile. Sprijină întreaga natură. Este puterea guvernării superioare.

Adam a fost primul care a scos la lumină această putere. De aceea el este numit Primul Om. Mulți alți oameni au trăit înaintea lui. Multe generații s-au scurs până la nașterea lui. S-a născut dintr-un tată și dintr-o mamă ca oricine altcineva.

Adam a scris cartea Arhanghelul Raziel (Raziel Hamalaach), care este disponibilă și astăzi. A avut mulți discipoli. Tora descrie evenimentele prin care au trecut studenții lui Adam. Unul dintre discipolii lui Adam, Noe, a fost salvat de potop pe arca cu care a ajuns la Muntele Ararat.

Până în ziua de azi, oamenii caută rămășițele din arcă și fac la Hollywood filme despre aceste evenimente. Adam și Noe merită compensații mari pentru că furnizează scenarii minunate pentru filme de succes.

Desoperirea lui Adam a trecut de la student la sudent, de la generație la generație. Fiecare dintre acești urmași a deschis o școală proprie. Astfel a crescut umanitatea și a ajuns la starea Vechiului Babilon.

Va urma.

De pe KabTV, O nouă viață, 05.07.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed