Drumul de la haos la armonie, partea 1

Întrebare: Haosul și dezordinea sunt parte din viața noastră. De obicei, omul luptă să determine legi și să pună totul în ordine dar, natura ne scoate mereu din echilibru și ne aruncă în haos. De ce scapă viața noastră permanent de sub control și lumea noastră se îndreaptă spre o dezordine în continuă creștere?

Răspuns: Înțelepciunea Cabalei afirmă că, de fapt, există Lumea Infinitului, într-o Lumină nesfârșită, într-un sistem organizat optim, ideal. Acest sistem este constant și nu se schimbă niciodată fiindcă este absolut perfect.

Acest sistem este numit Lumea Infinitului fiindcă nu are limite și este într-o ordine imuabilă, ideală, fără nicio nevoie de corectare sau schimbare a elementelor sale. Dar omul existent în acest sistem, trebuie să se schimbe constant. Avem gene informaționale, înregistrări (Reșimot) de impresii , de stări, dorințe și gânduri care sunt permanent actualizate.

O spirală cu astfel de înregistrări de gânduri (adică impresii ale minții) și dorințe (impresii ale inimii) se desfășoară permanent în om și acesta se schimbă. De aceea, ni se pare că lumea se schimbă, lume care este , de fapt, imuabilă. Noi vedem în permanență în fața noastră o frumoasă Lumină infinită dar, percepția noastră se schimbă permanent.

Dacă ne apropiem de Lumină prin proprietățile noastre, atunci ne simțim bine și, dacă schimbăm în direcția opusă, ne simțim rău în fel de fel de moduri. Asta determină de fapt întreaga noastră viață. De aceea, putem vorbi despre haos sau armonie numai în relația cu o anume persoană și cu lumea pe care o simte constant actualizată în organele sale de percepție. Din cauza asta, ni se pare că lumea se schimbă și că noi ne schimbăm dar, toate aceste schimbări există numai raportat la noi înșine. Și dacă vedem în jurul nostru haos, înseamnă că acest haos există exclusiv în noi înșine.

Acest lucru poate duce la disperare fiindcă rezultă că nu știu cu exactitate unde sunt cu adevărat și ce se întâmplă. Nu văd Lumea Infinitului fiindcă sunt închis în interiorul imaginației mele distorsionate și percep propriile mele calități și gânduri care se schimbă constant, în funcție de un program necunoscut mie. Adică, văd propriul meu film în care mi se proiectează forma lumii pe care mi-o dau gândurile și dorințele mele.

Întrebare: Dar dacă gândurile și dorințele mele sunt revelate în funcție de un program de dezvoltare, atunci în ele există o ordine.

Răspuns: Ordinea există cu adevărat dar nu ne este cunoscută nouă. Și dacă reacționăm impropriu la dezvăluirea lor atunci, intrăm în această ordine cu calitățile, acțiunile și gândurile incorecte și, asta ne schimbă dezvoltarea. În asta constă viața noastră și ceea ce se întâmplă clipă după clipă.

Din emisiunea de pe KabTv „O viață nouă” 24/10/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed