Drumul trece prin Marea Rosie

Intrebare: Ce ne lipseste in atingerea revelatiei? De ce nu reusim  sa introducem cheia in usa spre lumea spirituala?

Raspuns: In fiecare dintre noi exista un punct in inima incrustat in carcasa egoista (Klipa). Aceasta carcasa poate fi sparta si distrusa doar prin ajutor reciproc. Nimeni nu este capabil sa lucreze singur. Cu totii trebuie sa ne asiguram ca aceasta spargere li se intampla si celorlalti prieteni.

Nici unul dintre noi nu are puterea sa-si sparga de unul singur invelisul sau sa-si elibereze singur propriul punct din inima. Nu este necesar ca eforturile reciproce sa fie mari dar trebuie sa aiba o anumita calitate. Pana acum nu ati fost capabili sa atingeti aceasta calitate.

Continuam sa ne impiedicam in prag: Ajungem la invelisul cunoscut sub numele de “Klipat Emori,” incercam sa-l atingem, iar acesta ne respinge. Nu-l putem vedea, atinge sau sparge deoarece aceasta se poate realiza doar printr-o conectare generala, prin unirea tuturor fortelor noastre. Ca atare suntem incapabili sa facem asta. Ne gandim la lucruri complet diferite fara sa realizam, inca, faptul ca succesul depinde numai de unirea noastra impotriva egoismului nostru comun. Trebuie sa ne conectam punctele din inima, dorintele noastre si sa spargem acest ego.

Si de indata ce incepem sa ne unim impotriva acestui dusman comun, conexiunea dintre noi ne va conduce la intelegerea ca, ceea ce ne lipseste este, sustinerea fortei superioare pentru a sparge acest  ego. Cu alte cuvinte, ne lipseste al treilea factor din ecuatia: “Israel, Tora si Creatorul sunt unul.” Abia atunci vom putea sa Ii cerem si sa atragem Lumina corectiei AB-SAG, care va sparge acest invelis si va lumina pentru noi atat dorintele rele cat si pe cele bune. Lumina va clarifica totul atat de mult pentru noi incat nu vom mai fi capabili sa fim de acord cu egoul nostru si vom dori sa ne ridicam deasupra lui cu orice pret.

Atunci vom putea sa lucram prin credinta mai presus de ratiune pentru ca nu vom mai dori sa pastram aceasta minte egoista. Dar toate acestea se vor intampla cu conditia sa incercam sa ne unim fortele pentru a sparge acest egoism general.

Muntele Sinai este muntele urii noastre reciproce, al enormului nostru egoism. Intotdeauna ne revelam egoismul reciproc, cu exceptia unor cazuri speciale descrise in Tora. Din aurul pe care fiecare persoana il extrage din propria inima, omul isi face un vitel de aur. Femeile sunt fericite sa-ti dea bijuteriile lor de aur pentru a-ti face un idol. De aceea si forta care poate sparge acest egoism trebuie sa fie comuna, unita.

Deocamdata nu suntem capabili sa luam aceasta decizie finala ca numai impreuna putem sparge aceasta Klipa si sa patrundem in lumea superioara. Ne lipseste seriozitatea chiar daca stim ca totul depinde de calitatea efortului nostru.

Lumea deja striga si a trecut prin multe stari periculoase iar obiectivul nostru este acela de a merge inaintea oamenilor pentru a-i conduce spre Marea Rosie, ultima mare.
From the Daily Kabbalah Lesson 10/9/2011, Writings of Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: