Dualitatea lumii superioare

Întrebare: Cum pot să-mi unesc dorința cu aceea a grupului deși doresc să ascund orice urmă de realizare personală a măreției Creatorului? Sunt lucruri prea personale pentru a le putea împărtăși.

Răspuns: Cel mai bun mod de a progresa este prin abandonarea tuturor dorințelor, a tot ceea ce îți aparține, să iei de la ele doar forța, să intri în grup și să încerci să te adresezi Creatorului prin intermediul grupului. Însușește-ți aspirațiile prietenilor din grup ca și cum tu ai fi adult iar ei, niște copii mici.

Trebuie să aduni toate aceste aspirații de la prieteni, apoi să te adresezi Creatorului cerându-I să-i protejeze, să-i ridice, să le direcționeze corect gândurile pentru ca ei să simtă că trebuie să fie interconectați, să se ridice într-o conexiune mutuală pentru a crea un Kli (vas) – un loc în care se poate revela Creatorul. În tot acest proces ar trebui să ne propunem să-L facem mulțumit pe El și tu ar trebui să fii mulțumit, pentru că-I faci Lui plăcere.

Ne deplasăm mereu în două direcții: egoism și, peste el, conexiune, unificare și bucurie pentru a-I face plăcere Creatorului. Suntem obligați să lucrăm la aceste două niveluri.

În acest fel vei simți cum pătrunzi în dualitatea lumii superioare în care sunt valabile ambele teorii cu privire la natura luminii, atât ca undă cât și ca particulă. Cu alte cuvinte, lumina este percepută sub formă de unde sau sub formă de particule în funcție de percepția asupra electronilor care trec prin ea.

Vei vedea asta în realitate, pentru că în lumea spirituală totul este unitar. Doar egoismul nostru divide realitatea în niveluri diferite. De aceea primim din fiecare nivel diverse opinii, dorințe, combinații, tot ceea ce distruge lumea noastră, dar totul are ca scop ca în nivelul următor, mai înalt, să putem percepe perfecțiunea.
Din lecția de cabala în limba rusă 2/6/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: