Dubla greşeală a marionetei

Întrebare: Nu înţeleg cum un Parţuf spiritual poate calcula în ce măsură poate primi pentru a dărui, dacă de fiecare dată descoperă o nouă stare în care nu a mai fost niciodată.

Răspuns: Parţuful spiritual trece tot timpul prin noi faze. Aşa cum este spus: „Ei vor fi ca noi pentru tine.” Dar ei pot executa diferite acţiuni pe baza a ceea ce a fost înainte. Mulţumită a ce? Mulţumită cererii lui către cel superior pentru a executa această acţiune!

În lumea noastră, toate acţiunile sunt făcute de către cel superior, dar tu nu te gândeşti la asta şi crezi că tu faci totul, prin propriile puteri. Dar de fapt totul este făcut de Lumina superioară şi tu faci o dublă greseală numită dubla ascundere.

De fapt, nu faci nimic de unul singur. Totul este făcut mulţumită milei Creatorului, iar noi nu suntem la cârma acţiunilor noastre, a deciziilor sau a calculelor. Poţi să te simţi nesigur şi neîncrezător în ceea ce priveşte cum să acţiunezi în lumea spirituală pentru că eşti obişnuit să simţi că tu eşti la conducere în această lume şi că totul depinde de tine. Dar şi aici, nu faci nimic şi nu decizi nimic tu însuţi.

Doar ţi se pare că o faci; tot ceea ce simţi, decizi şi acţionezi, este ficţiune. Înăuntrul tău este o mână, ca într-o păpusă, care te mişcă în mod constant, aşa că, relaxează-te.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 2/13/12, Studiul celor zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed