Dublu efect

Intrebare: Poate un prieten sa fie rau in ciuda a ceea ce are in inima?

Raspuns: Pentru inceput ne verificam prietenii, dar o facem odata, chiar la inceput. Dupa ce facem acea verificare trebuie sa ne bazam pe unitatea noastra.

Este numit “Mikveh” ceea ce inseamna un rezervor special de apa pentru purificare. Cand Lumina devine revelata in interiorul unitatii noastre, forta sa ne curata si ne purifica. Totusi, daca o persoana este complet nepotrivita pentru ea, atunci ii curata pe ceilalti de el. Il influenteaza pentru a-l duce departe. Acesta este efectul fortei de curatare: sau te trage inauntru, sau te arunca in afara.

De aceea, ar trebui sa ne evaluam prietenii doar prin urcarea deasupra motivului si grija doar de puterea unitatii in grup. Atunci aceasta forta, Creatorul, va clarifica cine este inauntru si cine este afara.

Cei care intr-adevar incearca sa atinga unitatea sunt impinsi de aceasta forta, in timp ce cei care nu o merita inca sunt trasi inapoi. O persoana care este nepregatita nu poate merge prin incercarile inimii si sa coboare. In loc sa ii dam putere in plus, starea lui il va forta sa iasa in afara.

Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 10/27/10, “Fii  tu invatator,  Cumpara-ti un prieten”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: