Ducând o viață umană

Întrebare: Ce înseamnă să te conectezi cu alţi oameni? De ce nu pot face acest lucru şi care este forţa care corectează răul din mine?

Răspuns: În acord cu înțelepciunea Cabalei, corpurile noastre biologice vor rămâne corpuri materiale și vor continua să existe la fel ca toate celelalte corpuri animale. Dar există o altă esență într-o ființă umană, o entitate umană, începutul unui suflet. Există o mică parte din acest suflet, în fiecare dintre noi.

Această parte din noi este lumea noastră interioară, psihologia noastra, dorințele și gândurile noastre, care nu au nimic de a face cu existența noastră corporală, dar care sunt mai presus de corp. Este dorința noastră de a descoperi  ce este viața, care este scopul vieții, și de ce am venit pe această lume, dorinta de a răspunde la toate aceste întrebări „copilărești”.

Dacă începem să distingem partile umane din noi și sa le conectam una cu un alta, vom pune împreună bazele sistemului numit „primul om”, Adam. Acest sistem interconectat a existat în trecut, dar s-a produs o spargere in mai multe bucăți, pe care o numim păcatul Copacului Cunoașterii, iar acum trebuie să le punem din nou împreună.

Dacă vom reconstrui acest sistem împreună și vom începe să-l studiem, vom înțelege cum funcționează. Când vom vedea reteaua complexa de conexiuni între noi, vom înțelege planul creației și scopul său. Când vom începe să avem grijă mai mult de sufletele noastre si nu de existența noastră fizică, vom urca mai sus corpurile noastre în sentimentele, înțelegerea , și conștiința noastră.

Astfel, vom construi sufletul nostru general și vom simti noua realitate, lumea de sus, Grădina Edenului, în ea. Acesta este scopul, și în loc sa trăim într-un corp care aparține nivelului animal si sa traim ca un animal, ne ridicăm la nivelul  „primului om”, Adam.

Dacă vom conecta toate partile noastre umane, ne vom simți intr-o viață umană care este total diferita de viața noastră anterioară. Când vom duce o viață umană, vom înceta să depindem de corpurile noastre. Organismul poate muri, dar omul va continua să trăiască pe un nou nivel.

Scopul existenței noastre este de a ne ridica de la nivelul corporal la nivelul uman, iar acest lucru este diferența dintre această lume și lumea cealaltă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: