Dumnezeu este bun, sau rău?

Întrebare de pe Facebook: Creatorul este Creator pentru a crea răul. Dacă este necesar să Îl cunoaştem pe Dumnezeu prin greşeli, moarte şi suferinţă, atunci El este Creatorul? Asta este ceea ce oameni slăvesc? În El se află sursa iubirii şi a binelui?

Răspuns: În nicio circumstanţă Creatorul nu creează răul. Revelându-se nouă treptat, El ne arată cât de opuşi suntem faţă de El. Iar asta, noi o experimentăm ca durere, rău şi suferinţă.

Dar, dacă ne dezvoltăm corect, sub o îndrumare, educaţie şi influenţă corectă, atunci experimentăm revelarea Lui treptată, ca ceva necesar pentru o mai mare realizare a Lui, nu ca un rău care vine de la El.

Descoperindu-se, Creatorul ne demonstrează răul din natura noastră, pentru că aceasta este opusă lui. Făcând asta, El ne împinge către corectarea naturii noastre, către o mai mare asemănare cu El. Iar când natura noastră devine similară cu cea a Creatorului, descoperim binele absolut, plăcerea şi împlinirea.

Întrebare: Cu alte cuvinte, răul care pare că vine de la El este, de fapt, răul din mine. Iar El este constant în această influenţă?

Răspuns: Creatorul este constant în influenţa Lui, dar o face în următoarea manieră: Se revelează omului în micro doze. Omul experimentează asta ca disconfort sau durere, dar, în acelaşi timp, există și posibilitatea să lucreze treptat către corectarea sa, pentru a se asemăna cu Creatorul.

Atunci când omul obţine echivalenţa de formă cu El, chiar şi în cel mai mic nivel la care Dumnezeu se apropie de el, atunci omul descoperă că Dumnezeu este blând şi El este singurul care îl influenţează. După ce depune această muncă în interior, descoperind un pic din Creator, apropiindu-se un pic de El, Creatorul se revelează mai mult. Încă odată, omul simte o senzaţie negativă din opoziţia calităţilor sale faţă de Creator şi, din nou, trebuie să se corecteze pentru a obţine o similaritate de formă pentru a revela Creatorul.

Întrebare: Când omul simte, de fapt, ca rău apropierea de Creator, ce ar trebui să facă mai întâi?

Răspuns: Trebuie să participe la munca regulată din grup. Acolo, i se va explica totul. Va fi sprijinit şi îndrumat. Cel mai important este să găseşti un grup.

Sfaturile individuale nu vor ajuta, pentru că fiecare om există sub un anumit tip de influenţă a Creatorului, iar ce este cel mai important este că aceste influenţe trebuie să fie adresate în mod colectiv.

Întrebare: Deci, tu crezi că aceasta este acţiunea Creatorului, să-l împingă pe om să avanseze către alţii?

Răspuns: În cele din urmă, da. Este scris aşa şi acesta este modul în care trebuie să acţioneze, fie că vrea sau nu. Omul poate nu înţelege asta, dar acesta este singurul mod în care se poate realiza.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman” din 10.08.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: