Dumnezeu și dolarul

Comentariu: Un grup de atei au intentat un proces la curtea federală din Akron, Ohio, SUA, în care au cerut ca expresia “Credem în Dumnezeu” să nu mai apară pe dolar, susținând că ei sunt obligați să folosească aceste bancnote și simt că ar există implicarea cum că Dumnezeu intervine în activitățile financiare, ceea ce este contrar credințelor non-religioase ale acestora.

Răspuns: Nu există blasfemie mai mare sau distorsionare a ideii Creatorului decât să imprimi o asemenea expresie pe bancnote, indiferent ce religie ar face-o. Americanii cred că îi ajută și că protejază dolarul, ceea ce ar însemna că Dumnezeu protejază dolarul pentru că dolarul îl menționează pe Dumnezeu.

Ce pot să spun despre asta? Este mai bine să înlocuiești banii cu un card de plastic, ca oamenii să poată plăti fără a folosi bucăți murdare de hârtie. În viitor oamenii vor avea nevoie de aceeași sumă de bani ținută la bancă, și vor folosi banii doar pentru necesitățile de bază. Poate fi suma de 1000 dolari pe luna, de exemplu, și dacă o persoană nu cheltuie toți banii, îi poate folosi luna următoare.

Următoarea etapă va fi una fără conturi bancare sau bani. O persoană va consuma doar cât are nevoie din depozite special sau magazine și toată lumea se va bază pe faptul că fiecare va lua doar cât are nevoie și nu mai mult.

Comentariu: O persoană trebuie să treacă printr-un proces educațional special pentru a fi capabil să ia doar cât are nevoie.

Răspuns: Va trebui să ajungem și la asta!

Comentariu: Asta sună științifico-fantastic.

Raspuns: Va fi realizat de Lumina Superioara, o forţă speciala care ne corecteaza. Bineînțeles că nu vom putea atinge acest nivel de corecție singuri. Este imposibil. Dar vom putea invoca o forță specială bună, deși ascunsă, prin unitatea, conexiune şi eforturi, așa încât ne va corecta și ne va face mai buni, cum este ea.

Nu vom lua mai mult decât vom avea nevoie și vom începe să producem doar ce este chiar necesar pentru ca toată lumea să se simtă la fel de bine și confortabil.

Întrebare: Unde va fi scris numele lui Dumnezeu în viitor?

Răspuns: Numele lui Dumnezeu va fi scris în inimile oamenilor, nu pe o bancnotă. Inima reprezintă colectorul tuturor dorințelor umane; trebuie să se transforme și să devină numele Lui! Toate acțiunile umane, toate dorințele, tot sistemul care este condiționat, este numit alegoric inimă, aceasta trebuie să se schimbe și să existe pentru binele Creatorului.

Toate acțiunile unei personae, toate dorințele acesteia, tot sistemul numit inimă, trebuie să întruchipeze imaginea Creatorului. Asta înseamnă că inimă în sine este un sistem și suma tuturor legăturilor sale interne ar trebui să fie asemănătoare Creatorului.

Din emisiunea de pe Kab TV “Ştiri cu Michael Laitman” din 26.01.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed