Duşmanul dezvoltării spirituale

Întrebare: Ce gânduri sau acţiuni sunt cele dăunătoare pentru creşterea noastră în Cabala? Care dorinţă este duşmanul nostru?

Răspuns: Lenea. Nimic altceva nu stă în calea noastră. Numai lenea.

Trebuie să te aduci într-un asemenea mediu care te va stimula constant, te va trage înainte, te va împinge, te va provoca. Aceasta este de cea mai mare importanţă. De asemenea, lasă-ţi egoismul în pace. Te va perturba şi pe bună dreptate. Nu agoniza asupra caracterului tău, a calităţilor tale. Eşti creat în mod special în modul ăsta, pentru a intra în lumea superioară. Cel mai important lucru este să ai mai multă energie pentru muncă.

Întrebare: Poţi să dai un exemplu de lene în dezvoltarea spirituală?

Răspuns: Cu siguranţă. Este o lipsă a implicării active a unei persoane în mediul corect, care îl poate direcţiona în mod adecvat, să-i dea scopul corect şi energia ca să-l obţină.

Întrebare: Atunci ce este lenea corporală care mă împiedică să avansez spre spiritualitate? Uneori ne spui că lenea corporală este un lucru bun.

Răspuns: În ceea ce priveşte lumea corporală, lenea este o calitate folositoare. Cu cât eşti mai puţin agitat, cu atât mai bine. Dar, de îndată ce ai descoperit calea corectă, tu trebuie să o urmezi cu toată puterea ta pentru a avansa.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 6/24/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed