E mai bine să fiţi sârguincioşi decât destepti

Întrebare: De ce cea avansarea cea mai mare se petrece exact în timp ce citesc Cartea Zohar, fără sa înţeleg nimic, doar prin păstrarea intenţiei?

Răspuns: Studiul Cabalei nu cere nicio abilitate mentala speciala, deoarece nu este învăţata cu mintea. Dimpotrivă, oamenii care se considera inteligenti, care sunt buni la studiu, care înţeleg lucrurile repede şi au o minte ascutita, de obicei, nu avansează foarte bine în Cabala. Asta pentru ca mintea si senzatia abilităţilor mentale ii opreşte, purtandu-i departe pe calea de studiu raţional al aceastei ştiinţe, în loc de a o atinge prin loialitatea faţă de grup. Aceasta este o problemă.

Aş spune că tocmai oameni „obisnuiti” sunt cei care au mai mult succes în avansarea spirituală. Genialele minti-ascutite care vin să studieze ştiinţa Cabalei, de obicei, se impiedica imediat. Se văd ca şi cum ar sari cu capul inainte in adâncimea marii, şi „reapar” de acolo mulţi ani mai târziu, odată ce apa spala toata mandria lor, sentimentul de superioritate şi de putere.

Să sperăm că aparţinem celor care au succes în realizare, mai degrabă decât celor care au o minte strălucită.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 5/11/11, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: