Echilibru între cooperare și concurență

Întrebare: Oamenii de știință spun că există anumite tipuri de mecanisme în natură care mențin un echilibru între cooperare și concurență. Acest lucru face posibilă evitarea distrugerii fizice a adversarilor și, prin urmare, asigură un nivel suficient de ridicat de diversitate internă.

Credeți că același lucru se aplică societății umane, căreia i s-a acordat liber arbitru? Sau ne putem distruge reciproc?

Răspuns: Nu, natura nu o va permite. Trebuie să înțelegem că toate aceste legi se aplică atât la nivelul celor mai simple organisme, cât și la cele mai complexe. Dacă uneori nu vedem ceva, este doar pentru că nu avem capacitatea de a-l vedea. În general, legea naturii este universală.

În societate, totul funcționează ca în celula unui organism sau între celulele sale. Nu avem de ce să ne temem. Nu ne vom putea distruge pe noi înșine, deoarece există un mecanism de constrângere.

Întrebare: Se spune că societatea modernă a evoluat la dimensiunea unui sistem care este similar cu o forță geologică distructivă care poate distruge întregul univers. Nu a fost cazul acum câteva mii de ani. Ce înseamnă că oamenilor li s-a dat acum o asemenea putere?

Răspuns: Ni s-a dat această posibilitate doar potențial, dar în niciun caz, de fapt, astfel încât să înțelegem cât de mult mai avem de dezvoltat pentru a ne echilibra capacitățile fizice cu scara morală.

Din „Abilități de comunicare” de la KabTV, 21.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed