Echilibru, nu distrugere

 Întrebare: Vorbim despre nevoia de echilibru. Cum anume ar trebui să ajungem la echilibru?

Raspuns: Ce anume în mine nu sunt doar gânduri, dorinţe şi deviaţii? Pot să sterg toate astea din mine? Nu. Pot să le elimin pe toate? Nu este o idee bună; ar fi nevoie de eforturi mari şi de mult timp, iar în cele din urmă as vedea că atributele mele înnăscute nu vor dispărea nici macar după cincizeci de ani.

Deci, despre ce fel de educaţie este vorba? Ce înseamnă să „fii om?” Cum mă pot transcende?

Noi trebuie să ne luam toate atributele şi doar să le echilibram. Nu am nevoie să regret ceva rău în mine; doar trebuie să-l echilibrez cu ceva bun.

Nu am nevoie să şterg tot; asta deja ma calmeaza: La urma urmei, nu trebuie sa ma simt vinovat pentru că sunt în acest fel. Dacă aş şterge ceva în mine, cu ce as mai ramane? Tot ce-mi va ramane este sa pun capăt vieţii mele. Aceasta este ceea ce împinge oamenii să se sinucidă: Descoperă că nu este nimic bun în ei. Pot fi diverse motive externe, dar concluzia este aceeaşi.

Dar noi abordam problema într-un mod total diferit. O persoană ar trebui să păstreze tot ceea ce este în ea şi sa avanseze prin proprietăţile sale, adăugând discernăminte pozitive, atribute bune, la atributele negative. Echilibreaza-te, nu distruge. Prin distrugere, vei deveni un „reformator al lumii”, de fapt, acest lucru este de două ori mai rău pentru că astfel cineva devine un distrugator al lumii.

Trebuie sa echilibram orice fenomen despre noi înşine, dar sa nu-l stergem. În caz contrar, perturbam echilibrul general. În mod similar, încercam să echilibram tensiunea arteriala şi alte probleme fiziologice, precum şi problemele din societate şi familie.

 Nu trebuie să asuprim nimic. La urma urmei, nu este întâmplător faptul că dorinţa de a primi a fost creata în această formă. Ea se naşte din interior şi este revelata în Reshimot-urile noastre (genele informaţionale), pe care nu le putem şterge. Lanţul lor continuă să evolueze şi singurul lucru pe care îl putem face este să le echilibram, sa corectam fenomenul prin utilizarea lor în mod corect şi dezvăluirea partii lor pozitive.
Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala, 13/01/12, „Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed