Echilibrul Inseamna Sanatate

Intrebare: Ce este echilibrul dintre forta primirii si forta daruirii?

Raspuns: Noi vedem acest echilibru in corpurile noastre si in sistemele care exista in natura. El ne determina sanatatea, genereaza echilibrul conditiilor climaterice si al sistemelor economice si sociale.

Echilibrul inseamna sanatate. Insa, el este posibil la toate nivelurile: la nivelul neinsufletit, ne ofera liniste; la cel vegetal si animat, ne ofera sanatate. Echilibrul este intotdeauna dinamic; de la mic la mare.Intotdeauna este necesar sa observam nivelurile.

De exemplu, in dezvoltarea unui mar, incepe de la un echilibru de la scara mica pana la unul la scara mai mare, pana cand se formeaza complet. Insa, la toate nivelurile anterioare, marul s-a aflat intr-un fel de echilibru partial. Atunci cand carenta referitoare la nivelul urmator a fost revelata, se dezvolta din ce in ce mai mult. Astfel are loc procesul dezvoltarii.

Prin urmare, noi trebuie sa vedem ce putem face pentru ca sa ajungem in echilibru daca starea curenta a umanitatii este ca un frunct stricat.

Ce forta lipseste pentru a fi in echilibru? Noi vedem ca este nevoie sa adaugam fortei egoismului forta daruirii. Daca noi echilibram aceste doua forte, vom trai in pace, sanatosi, intr-o familie armonioasa, si intr-o lume mai buna. Este singurul lucru care lipseste.

Putem ajunge la forta daruirii doar prin mediul corect care ii invata pe toti cum sa ajunga la ea. Ceea ce va ajuta atat in viata personala, cat si in cea sociala, si apoi va ajuta toata umanitatea si intreaga noastra civilizatie.
Din KabTV “O Noua Viata” Episodul 12, 1/10/12

2 Comentarii

  1. cum putem sa ne alegem mediul pentru a avea echilibru si bine?

  2. Avand in vedere dorinta ta, cautarile tale, cred ca esti pe cale sa il gasesti 🙂

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed