Echilibrul material si esenta spirituala

Întrebare: Un sistem global, integral se descoperă în lume astăzi. Aceasta pune o persoană in fata unei alegeri reale?

Răspuns: Da, şi doar înaintea unei alegeri materiale. O persoană trebuie să se unească cu altii printr-o buna interconectare, în scopul de a-si continua existenţa.

Sistemul integral ne conduce la o viaţă materială echilibrată în această lume, astfel incat ne-am satisface în mod adecvat nevoile noastre animale, ridicandu-ne mai presus de egoismul nostru propriu. La nouă etapă, oamenii vor trebui să consume atat cat au nevoie si nu mai mult. Vor trebui să respecte o abordare echilibrată, raţională. Vor trebui să-si asigure nevoile lor vitale, fiind de acord cu faptul că de acum încolo, toată viaţa lor este viaţa în societate, în cooperare, într-o societate echilibrată, în justiţie socială, în garanţie reciprocă. Aceasta este singura cale prin care vom crea condiţiile propice pentru existenţa noastră pe pământ. Aceasta trebuie să fie legea comuna pentru întreaga lume.

Astfel, prima noastră sarcină în lume este de a furniza la  toată lumea alimente, astfel încât nici o singură persoană din lume sa nu ramana flamanda. Apoi, vom merge mai departe la următoarele obiective, cum ar fi asigurarea unui acoperiş deasupra capului la toată lumea, îmbrăcăminte, încălzire, medicamente, şi aşa mai departe. În acest fel, vom crea limitele acceptabile pentru viaţa materială a oamenilor.

De ce este atat de important? Pentru că o persoană trebuie să-si anuleze egoismul. Trebuie să aibă grijă de aproapele sau, din lumea întreagă. Trebuie să ia de la el însuşi şi să le dea altora. Trebuie să simtă sistemul comun în care suntem cu toţii împreună. Se dovedeste că acest lucru este spiritual pentru ea.

Singurul lucru care lipseste din acest tablou este Creatorul, forţa superioară, Natura. Şi aici intervenim noi: Noi trebuie să oferim lumii metoda de existenţa materială, în virtutea căreia forţa spirituală va curge si la ei. Apoi, în activitatea lor de a lucra împreună şi de a avea grijă unul de altul, de a distribui resurse şi produse, vor simti imediat altceva – o nouă forţă, o esenta spirituala. In felul acesta se va întâmpla.

Pe de altă parte, fără noi oamenii pur şi simplu nu pot să înceapă sa se miste în această direcţie. Ei pur şi simplu nu au nici o modalitate de a afla despre ea, dacă nu vom răspândi acest mesaj peste tot în lume, precum „cornul lui Mesia.” Procesul trebuie să se desfăşoare tocmai în acest fel – de sus.”

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala, 25/12/11, „Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: