Economia mondială: In Pragul Schimbării Drastice

Întrebare: Cum va influența economia mondială tranziția de la valorile materiale anterioare la cele noi?

Răspuns: Cred că în situația actuală, economia se va epuiza treptat. Mai mult decât atât, nu economia în sine, cat atitudinea oamenilor față de ea. Astăzi vedem schimbarile in lume si viata și devenim pasivi.

Prin urmare, economia consumului neînfrânat va deveni o economie adaptata  pentru a asigura  existența  personala. Omenirea se va opri din goana dupa mari realizări materialiste și dupa averi.

Văd ca mari mase de oameni sunt din ce în ce mai pasive. Vedem acest lucru în Rusia și în America. În Rusia sunt de acord cu politica unei existențe relaxate pe teren privat; în America  sunt de acord cu politicile socialiste , cu planul național de asigurări de sănătate și tot restul. Asta este, am ajuns la o stare în care, noi ratiuni de dezvoltare vor prevala.

Noi înțelegem că nimic din trecut: bogăția, respectul, știința,  arta religia (pentru că astăzi nu există religie,este doar o politica de control al maselor.) nu duce nicaieri. Ceea ce rămâne este doar realizarea sensului vieții, pentru că omenirea a trecut deja prin orice altceva.

Și astfel cu siguranta economia se va schimba. Acesta va fi mentinuta, cu scopul de a ne dezvolta, și de a ne transforma la exterior,  pentru că trebuie să ne intretinem corpul  (nivelul fiarei), ceea ce înseamnă hrana și imbracaminte pentru toată lumea. Tot ceea ce se extinde astăzi în toate direcțiile ca un balon de săpun se va epuiza și va dispare, pentru că duce lumea la o stare de criză.

Întrebare: Economia se va sparge ca un balon de săpun?

Răspuns: Aceasta se va micsora, pentru că este de prisos! Va fi restructurata de un război mondial sau de izolarea oamenilor. Dacă vom evita războiul într-un fel, indiferența oamenilor față de nou va obliga treptat economia sa se replieze. Vedem ce se întâmplă astăzi, nimeni nu are nevoie de vasta tehnologie chineză și japoneză. Totul se va replia treptat, iar oamenii vor pierde interesul consumului.

Acest lucru este un proces natural de dezvoltare a dorințelor umane interioare, care sunt în trecere de la consumul de materiale spre ceva nou. Am experimentat deja creșterea  interesului în domeniul științei și culturii; dar acestea nu ne satisfac acum, ele nu dau sens vieții. Și fără acestea, rămân  drogurile , războiul și alte decizii extreme, sau o ieșire la un nou nivel, un nou nivel de existență. Asta este, este necesar  a oferi oamenilor posibilitatea de a vedea că există într-adevăr o ieșire; ea există.

În cele din urmă o cerere interioara pentru aceasta va apărea, pentru că se dezvolta in interior intrebarea: „Care este sensul existenței mele? Dacă nu există nici un sens, este nefericit faptul că m-am născut …. ”
Va urma…

Din KabTV  „Ultima Generație” 8/19/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: