Ecouri ale lumii interioare

963.6Întrebare: De ce sunt părinții atașați de copiii cu autism? Putem spune că acesta este un fel de atașament permanent la nivelul sufletelor?

Răspuns: Părinții sunt foarte atașați de astfel de copii pentru că încep să simtă ecouri ale lumii interioare în ei.

Cert este că există o diferență între comportamentul extern al unei persoane cu autism și esența sa interioară. El poate fi distorsionat în exterior, poate să nu reacționeze în exterior, mișcările și reacțiile sale, dacă există, sunt foarte limitate. Dar cei care comunică cu el, cei care sunt lângă el, încep să-l înțeleagă și să-l simtă.

Ei descoperă în aceștia, din punctul nostru de vedere nefericit, o lume interioară uriașă. Când încep să comunice cu persoanele autiste, ceilalți simt cât de multă recunoștință și înțelegere vin de la ei. Acest lucru leagă foarte mult părinții, frații, surorile și îngrijitorii lor cu astfel de copii.

Practic, toți suntem animale. Sufletul apare în noi doar dacă îl dezvoltăm. Prin urmare, ne simțim bine la nivel animal. Singura diferență este că simțim această lume mai bine decât oamenii cu autism. Și ei simt mai bine lumea senzațiilor interioare.

KabTV “Prim-plan. Teritoriu special” 5/17/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: