Ecranul dintre noi și Creator

522.03Întrebare: Care este diferența dintre Cartea Zohar și Tora?

Răspuns: Cartea Zohar este un comentariu la cele cinci cărți ale Torei. Comentează fiecare pasaj și explică ce se ascunde în spatele alegoriilor și în spatele limbajului cotidian în care este scrisă Tora.

Ni se pare că Tora povestește despre istorie, geografie și anumite incidente pământești. Și Cartea Zohar ridică toate acestea la nivelul următor și vorbește despre acele forțe care coboară în lumea noastră și formează totul spiritual.

Prin imaginea lumii noastre, prin descrierea pământească, împreună cu cartea Zohar, pareți să intrați într-o stare spirituală și începeți să vedeți nu o lume a imaginilor fizice, ci a forțelor superioare.

Începi să trăiești în ea ca într-o matrice spirituală care te influențează și tu o influențezi. Te îndepărtezi de corpul tău, îți dezvălui proprietățile și forțele interioare, faci abstracție de tot ceea ce simți cu cele cinci simțuri corporale (vedere, auz, gust, miros și atingere) și te unești doar cu sufletul tău.

Toate proprietățile, forțele, dorințele, gândurile și intențiile care vă rămân după ce ați tăiat tot ce este pământesc în voi, încep să contacteze forțele descrise de Cartea Zohar. Vă explică cum vă puteți pune acum în ordine ca și când v-ați „pieptăna” în sufletul vostru.

Explică cum poți crea o nouă ordine în tine de fiecare dată: noi apariții, schimbări noi, conexiuni, combinații de proprietăți diferite, gânduri, intenții pentru a înțelege mai profund cu cine ai de-a face.

Drept urmare, se dovedește că sufletul, care acum se manifestă în tine izolat de tot ceea ce este pământesc, sub forma forțelor tale interioare, începe să atragă către tine calitățile Creatorului. Dar ele sunt și calitățile tale; ele sunt portretizate în tine.

Se pare că pe o parte ești tu, pe cealaltă parte este Creatorul și există un ecran între voi pe care sunt descrise proprietățile tale comune. Aceste proprietăți comune se pot modifica în funcție de modul în care te schimbi.

Din „Puterea cărții Zohar” de la KabTV # 7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: