Educația determină soarta unei persoane

Întrebare de pe Facebook: Tot spuneți că educația este răspunsul tuturor problemelor, atât individuale, cât și ale lumii. Dar oamenii spun că, de decenii, în ciudă faptului că marile organizații s-au implicat în educație, viața se derulează după legile proprii.

Răspuns: Viața se derulează după legile egoismului. Și trebuie să acționăm astfel ca aceasta să decurgă după legile altruismului: dragoste, dăruire și unitate. Nimeni nu face asta și nimeni nu poate.

Singurul care a reușit asta, acum 3500 de ani, a fost Abraham, când i-a chemat pe toți cei care au dorit să depășească criza social-umanitară universală, care a distrus Babilonul. El a format un grup de oameni care să-l urmeze și să-i stea alături și pe care el l-a numit Israel sau națiunea evreiască.

Abraham a devenit primul părinte al unui sistem nou de educație a unității. Acest grup există încă de acum 3500 de ani și nu poate fi separat sau să dispară! Stă în fața tuturor celorlalte națiuni din lume, la fel cum a stat și în fața babilonienilor, care apoi s-au răspândit și stabilit peste tot în lume și toată lumea simte că este ceva special cu el.

Tot ceea ce noi trebuie să facem este să începem să predăm această metodă întregii lumi, pentru că lumea deja înțelege că nu există altă variantă și că principalul lucru este unitatea, pentru că, altfel, oamenii se vor distruge unii pe alții.

Întrebare: Va referiți la întreaga națiune evreiască, când vorbiți despre acel grup care știe această metodă?

Răspuns: Nu, toți evreii au pierdut această metodă, cu excepția Cabaliștilor care au condus și implementat-o dintr-o generație în alta, bazată pe experiența proprie. Dacă ei vor conduce acest sistem educațional și-l vor supraveghea, omenirea va ajunge la sfârșitul ei bun. Va ajunge la unitatea completă.

Întrebare: Credeți că oamenii vor asculta asta?

Răspuns: Dacă nu o vor face, vor exista câteva războaie serioase și care vor implica atâta suferință încât vor trebui să asculte. Dar înțelepții prevăd aceste suferințe de departe și nu intră în ele.

Din emisiunea de pe KabTV “Stiri cu Michael Laitman” 3/13/17

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: