Educația este prioritară!!

120Întrebare: Să presupunem că o persoană are tendința de a fura. Ce măsuri ar trebui luate împotriva lui?

Răspuns: Corectarea. Toată lumea fură. Toată lumea! Nici tu, nici eu nu putem garanta pentru noi înșine. Depinde de unde, cum, ce, conștient, inconștient, sau poate a fost etichetat cumva.

Nu poți permite cuiva să fie în preajma unor astfel de lucruri pe care le poate fura. Trebuie să-l protejăm de astfel de acțiuni. Totul depinde de nivelul de educaţie a lui.

Desigur, dacă am o tendință naturală de a fura, atunci nu mi se permite pur și simplu să fac anumite lucruri. Trebuie să învățăm să măsurăm gradul de corectare al omului, iar pentru aceasta trebuie să-l vedem și să-l includem în noi. Nu este simplu. Nimeni nu a reușit încă să facă asta. De aceea toată lumea fură.

Întrebare: Cum putem face asta într-o societate cabalistă?

Răspuns: Totul se bazează pe principii complet diferite într-o societate cabalistă. După cum scrie Baal HaSulam în cartea Scrierile ultimei generații, fiecare primește atât cât are dreptul, în funcție de măsura pe care societatea o stabilește în funcție de nevoile personale și familiale ale unei persoane. Prin urmare, nu trebuie să furi. Nu există de unde să furi și nu este nevoie să faci asta.

Omul este în mod constant într-o stare de a fi influențat de mediul corect și urmează în mod sistematic o pregătire, perfecționându-se pe cont propriu și participând la cursuri de perfecționare.

Dacă începem să reducem treptat economia, să închidem întreprinderi nu prin directivă, ci conform educației noastre și să trimitem oamenii la cursuri, atunci criza s-ar calma și nu ar fi supraproducție. Mai întâi trebuie să investești totul în educație.

KabTV “Am primit un apel.Pedeapsa idealăt” 05.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: