Educația pe viață

Întrebare: Aspectele familiei sunt nașterea descendenților, satisfacerea nevoilor sexuale, susținerea emoțională reciprocă și creșterea copiilor.

Aproape o treime din viața noastră este dedicată educației lor. Care este motivul unei perioade atât de lungi? La urma urmei, acest lucru nu se observă în lumea animalelor. De ce este așa aranjat?

Răspuns: Omul este o ființă foarte complexă. O persoană trebuie să fie crescută astfel încât să nu se poată menține doar la nivel animalic, ci să fie și o ființă socială și să obțină abilitățile de a interacționa cu propria sa categorie.

Acestea nu sunt doar abilități într-un pachet care dictează în mod clar regulile de comportament de la o vârstă fragedă și care sunt înțelese de toți. Există o adaptare diferită a omului la mediu. El trebuie să înțeleagă starea psihologică, internă, mentală și spirituală a celorlalți pentru a fi în echilibrul corect cu ei.

Întrebare: Cu cât o societate se dezvoltă, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta comunicarea între oameni. Dacă acum câteva mii de ani 5 până la 10 ani erau suficienți pentru acest lucru, atunci astăzi sau în viitor va fi necesar să educăm oamenii pe viață?

Răspuns: Sigur. De ce nu? Vom învăța și vom lucra asupra noastră toată viața și toată viața ne vom schimba pe noi înșine și lumea din jurul nostru.

Din KabTV „Era post-Coronavirus”, 21.05.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed