Educație din iubire

568.01Comentariu: Cu siguranță că întotdeauna ai o anumită poziție pe care trebuie să o îndulcești și să o adaptezi publicului.

Răspunsul meu: La fel ca în cazul copiilor cărora le spui doar ceea ce pot înțelege și le explici prin limbaj, gesturi, expresii faciale: „Iată cum funcționează asta, și uite cum este. Haideți să observăm împreună. Să vedem cum este conectat. Dacă dau click aici, ce se întâmplă acolo?”. Și așa mai departe.

Adică, trebuie să te apropii de ei. Bineînțeles, tu ai o rezervă uriașă de ceea ce să le spui pentru următorii, să zicem, cinci ani, dar lucrezi treptat. În același timp, iubirea pentru ei și recunoașterea unui singur spațiu și a unei singure mase atunci când te conectezi cu ei te controlează și nu-ți permite să faci o greșeală.

Comentariu: Dar, uneori, atunci când crești un copil, se spune: „Lasă-l să cadă, să se înțepe, să se ardă, nu interveni asupra lui.”

Răspunsul meu: Da, se întâmplă. Dar totuși, o faci știind că îl va învăța, chiar dacă este rănit într-o mică măsură. Dar el își va aminti această lecție și va câștiga în viitor, astfel încât mai târziu să nu ajungă într-o situație în care în loc de o mică arsură să aibă loc o explozie uriașă.

Permiți în mod conștient ca sentimentele negative din anumite circumstanțe să se imprime în mintea copilului tău, dacă nu există altă posibilitate. În mod firesc, așa învățăm. Același lucru este valabil și în acumularea noastră spirituală de tot felul de evenimente, calități și dependențe.

Comentariu: Dar mulți au și această poziție: „Vom vorbi cu ei când vor fi loviți în cap. Atunci ne vor înțelege mai bine”.

Răspunsul meu: Nu! Această atitudine nu este din iubire. Când îmi iubesc copilul, vreau să-l protejez în avans, iar dacă îi dau ocazia să simtă ceva, atunci acest lucru este controlat de mine, este în cadrul formării sale. Nu-l las ca și cum l-aș fi abandonat undeva în pădure și-l las să se educe singur: dacă se târăște acasă, bine, dacă nu, atunci nu. Aceasta este o abordare nerezonabilă.

Din „Am primit un apel. Este întotdeauna necesar să spui adevărul?” de la KabTV 9/5/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: