Efectele Benefice ale Congreselor

Intrebare: Atunci cand discutam despre impactul nostru in lume, acest lucru nu ne infatiseaza propria mandrie?

Raspuns: Nu este mandrie. Daca ne uitam la studiile stiintifice referitoare a influenta gandului, la relatiile dintre lumile minerale, vegetale si animate, acestea reveleaza modele si legaturi surprinzatoare, care au fost ascunse privirii umane si cercetatorilor.

Astazi lumea a devenit integrala, si de aceea integralitatea sa este manifestata in particular. Inseamna ca plantele si animalele sunt conectate unele la altele, se simt si isi transfera informatii unele altora. Mai mult, acest lucru este posibil a fi vazut si explorat.

Plantele dintr-o anumita parte a padurii sunt conectate cu plantele din alta parte a padurii. Daca voi cauzati o suferinta unei insecte care sta pe o frunza, copacul pe care creste frunza simte compasiune pentru aceasta si transmite acest lucru altor copaci, lucru simtit si de alte insecte din alta parte a padurii.

Ne uitam la o imagine imensa, care este astazi studiata. Lumea este complet interconectata.

Cea mai puternica forta este forta dorintei. Deci, atunci cand oamenii influenteaza natura prin actiunile lor, atunci fara indoiala acestea sunt niste forte foarte puternice. Mai mult, acest lucru este confirmat de numeroase studii stiintifice ca de exemplu aparitia uraganelor datorita impactului atiunii umane asupra naturii.

Problema este insa ca atunci cand- grupuri din diferite locuri ale lumii- se aduna in jurul unei idei si acea idee este in concordanta cu natura, si nu impotriva sa, adica este sustinuta de propria sa forta, are un impact extraordinar de mare asupra intregii naturi!

Insa, noi nu simtim sau nu sesizam acest lucru. Si de fapt este nu doar o contributie ci chiar o schimbare a intregului curs al istoriei! De aceea congresele sunt atat de benefice!

Noi nu vedem asta inca. Insa cand vom trece de „punctul culminant” si vom incepe sa simtim campul in care ne aflam, (ne aflam in interiorul acestui camp si in cel mai important punct al intregului sistem), vom vedea cat de importanta este fiecare miscare a sufletului nostru.

Din KabTV “Intemeierea unei Societati Integrale” 18/03/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: