Ego-ul blochează mintea

Întrebare: Care este modul corect de a aborda publicul în generația noastră, prin minte sau inimă?

Răspuns: Asta ar trebui să fie în ambele direcții, dar mai mult prin inimă. Cei mai mulți oameni sunt slab dezvoltați, adică ego-ul lor le blochează mintea. Noi toți suntem așa. Ego-ul blochează creierul unei persoane, mintea sa și ea nu poate să vadă mai mult decât ego-ul său. Se pare că ea este vrednică de plâns și limitată. Ea poate avea capacități mari, minunate, dar ego-ul o oprește și nu o lasă să se exprime.

Dacă, de exemplu, doriți să controlați, ego-ul blochează tot restul. Deși ați putea să prosperați, puternica dorință de control vă obligă să vă angajați doar în asta. Acesta este un exemplu al modului în care suntem limitați în capacitatea noastră de a munci cu creierul nostru.

Dar, muncind cu inima, putem deschide calea spre minte. Asta înseamnă că trebuie să ne întoarcem spre inimă și să muncim asupra ei, dar este posibil numai prin încorporarea reciprocă cu prietenii și prin ei, cu publicul.

Oamenii trebuie să pătrundă în inima noastră în acest fel, astfel încât nu vom putea să renunțăm la preocuparea noastră pentru ei. Atunci, înseamnă că i-am integrat în noi ca nivelul superior cu privire la nivelul inferior.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 18.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: