Egoismul a ajuns în sfârşit la prag!

Întrebare: În „Prefaţa la Înţelepciunea Cabala”, Baal HaSulam scrie că în lumea noastră, dorinţa de primire se materializează în forma sa întreagă, adecvată şi dorită. De ce este dorită?

Răspuns: Pentru corecţie. Altfel, de a trebuit să coboare scara lumilor spirituale? Mai mult, la cel mai de jos nivel, a trecut prin cicluri de viaţă, din nou şi din nou, până când a luat forma adecvată, în timpul nostru. Chiar în lumea noastră, dezvoltarea s-a petrecut „conform programului”, iar acum, în secolul 21, începem ascensiunea înapoi. Starea noastră actuală este forma adecvată, dorită.

Punctul a fost injectat în noi de la începutul creaţiei şi noi trebuie să îl realizăm. Acum este momentul exact al începerii omului sau naşterii creaţiei. Până acum nu a fost nicio creaţie. A fost doar o dorinţă, care s-a dezvoltat conform unui program pentur a atinge o stare specifică, în care apare un punct de libertate, punctul independenţei noastre.

Întrebare: Vorbim despre o doinţă egoistă formată complet, dar o „formă dorită” sună a ceva pozitiv.

Răspuns: Desigur, este o stare pozitivă. Exact în acest fel defineşte Tora dorinţa egoistă mortală care s-a acumult în toată puterea. De aici începe creaţia, pentru că acum poate forma, exprima şi se poate simţi ea însăşi.

Atâta timp cât o persoană nu simte că este rea, complet opusă Creatorului, atâta timp că nu realizează întregul rău în a fi în această poziţie, nu va fi în starea să lucreze asupra sa. De aceea, în graniţele procesului de corecţie, este o stare bună pentru că duce la formarea fiinţei create.

Totuşi, dacă presupuneţi că ”binele” aste atunci când vă simţiţi bine, atunci ok, simţiţi-vă bine. Dar asta este fără rezultat. Într-o stare îndreptată către scop, o persoană simte opoziţia ei faţă de Creator, iar asta este exact ceea ce o motiveză să acţioneze.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/24/11, “Prefaţa la Înţelepciunea Cabala”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: