Egoismul şi pomul cunoaşterii

Întrebare: Care este conexiunea dintre manifestarea răului egoismului şi pomul cunoaşterii binelui şi răului (Geneza 2:16-17)?

Răspuns: Fără ego şi dezvoltarea lui, nu am putea obţine sau ştii nimic. Prin corectarea egoismului, adică dacă îl schimb de la a mă servi pe mine, la a servi pe alţii, îl folosesc ca să obţin tot ce este posibil şi să îl fac folositor pentru alţii.

În acest fel, mă schimb pe mine într-o manieră inversă şi atunci toate forţele şi împlinirile Creatorului trec prin mine. Devin egal cu El şi obţin nivelul Lui. Aceasta este manifestarea celui mai mare egoism în om. Despre asta este spus: „Fiii mei m-au învins”. (Bava Meţia, 59b)

Întrebare: Atunci, care a fost greşeala lui Adam HaRişon (Primul Om)?

Răspuns: Nu a fost nicio greşeală! Totul a fost plănuit de la început, inclusiv unde vei merge şi ce ţi se va întâmpla mai târziu. Fiecare are propriul punct predeterminat şi nu are cum să scape de asta.
Întrebarea este dacă vrei tu să obţii scopul, vrei să îl cauţi conştient prin viaţă, vrei să treci în această stare acum şi nu în viitoare încarnare?

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 26.02.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: